Dette blir politiets nye patruljebiler

VALGT: Volvo V90CC har vært brukt av hundepatruljene i politiet de siste årene. Nå erstatter de BMW som vanlig patruljebil.

VALGT: Volvo V90CC har vært brukt av hundepatruljene i politiet de siste årene. Nå erstatter de BMW som vanlig patruljebil. Foto:

Politiets fellestjenester vil signere avtale med Volvo og Mercedes om leveranser på nye patruljebiler.

DEL

(Romerikes Blad) Volvo V90CC er valgt som liten patruljebil og hundepatrulje, den avløser dermed BMW 525d xDrive som ble valgt så sent som i 2016.

Mercedes-Benz Vito vil fortsatt være valget dersom politidistriktene skal handle inn stor patruljebil.

Det er Politiets Fellestjenester som anskaffer biler på vegne av Politiet og kontrakten som skal inngås med henholdsvis Volvo Car Norway AS og Bertel O Steen AS gjelder for perioden 2020-2027.

– Målet med anskaffelsen har vært å finne de bilene som best dekker politiets behov, i dag og i fremtiden, og innenfor dagens økonomiske rammer, sier direktør Helge Clem i Politiets Fellestjenester.

BEHOLDES: Mercedes-Benz Vito beholdes som stor patruljebil.

BEHOLDES: Mercedes-Benz Vito beholdes som stor patruljebil. Foto:

Ifølge en pressemelding fra politiets fellestjenester er det gjennomført en konkurranse med forhandlinger for å finne fram til de nye patruljebilene. I alt ti aktører fra hele Europa skal ha meldt sin interesse og fem av disse oppfylte kravene for å delta i konkurransen.

Kontraktene er tildelt tilbudene med best forhold mellom kostnad og kvalitet basert på politiets evalueringskriterier, skriver politiet i pressemeldingen.

Politiets Fellestjenester vil signere kontrakt med de valgte leverandørene etter utløp av den lovbestemte karensperioden.

Artikkeltags