Ber hundeeiere tenke seg om før hundene slippes løs

Sårbar: Hjortevilt sliter etter den tørre sommeren. – Ha den sårbare faunaen i tankene når den generelle båndtvangen opphører 21. august, oppfordrer fylkesmannen.

Sårbar: Hjortevilt sliter etter den tørre sommeren. – Ha den sårbare faunaen i tankene når den generelle båndtvangen opphører 21. august, oppfordrer fylkesmannen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

21. august opphører båndtvangen, og i annledning frigjørelsen for de firbente går fylkesmannen i Aust-og Vest-Agder ut og ber hundeiere om å ha den sårbare faunaen i tankene når hundene slippes løs.

DEL

Miljøvernavdelingen hos fylkesmannen forteller i en preseemelding at på grunn av den lange tørken gjennom tre sommermåneder, er hjortevilt som elg og rådyr svekket i høst.

Fylkesmannen har mottatt bekymringsmelding fra jegere som registrerer svært små kalver av elg og kje av rådyr, og det er grunn til å forvente samme resultat hos hjort.

– I år vil avkommet av hjortevilt være særlig sårbart og det påhviler derfor hundeeiere et særlig ansvar for å vise hensyn når den generelle båndtvangen oppheves fra 21. august. Husk også at det kan være andre båndtvangsregler enn den generelle som gjelder i de områdene som du benytter, og disse er det hundeeiers ansvar å gjøre seg kjent med, skriver senirorådgiver/viltforvalter Tor Punsvik ved miljøvernavdelingen hos fylkesmannen.

– Det legges også til at det er en nær sammenheng mellom dyras kondisjon/kroppsvekt og deres evne til å tåle stress, skriver fylkesmannen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken