Gå til sidens hovedinnhold

Risør valgt foran Hankø og Oslo: – Perfekt sted for VM i seiling

Hankø og Oslofjorden for liten for U23-VM i seiling:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Indre Oslofjord er ikke beste plassen. Hankø blir for lite. Risør er perfekt for et så stort arrangement.

For abonnenter

Det sier Karl-Christian Agerup som er styreleder i Kongelig Norsk Seilforening–KNS.

Til sommeren skal KNS i samarbeid med Risør seilforening arrangere U23-VM i seiling. Det største idrettsarrangementet i seilforeningas historie.

Tirsdag var Agerup innom Risør for å møte den lokale arrangøren.

– Det er viktig for oss i KNS at vi har med ei så aktiv seilforening som den i Risør for å dra i land dette verdensmesterskapet, sier styrelederen der han står sammen med Anne Wichstrøm og Kåre Karlsen.

100 båter

Verdensmesterskapet er inndelt i tre klasser: 49er, Nacra og 49erFx.

– Det er olympiske båtklasser, de tre raskeste klassene. Det kommer mange seilere som også skal delta i OL, blant annet Risørs toppseilere Mads og Tomas Mathisen, sier Agerup.

Grunnen til at trioen fra arrangørstaben har tatt oppstilling ved torget, er at her blir det fullt av båter til sommeren.

– Torvet, Solsiden og Strandgata skal brukes som depot for båtene. Vi snakker om rundt hundre båter som skal lagres på land etter hver regattadag, sier Kåre Karlsen, formann i seilforeninga: Det kommer til å bli fullt her, med mye å se på for publikum, legger han til.

 

Privat overnatting

Verdensmesterskapet skal arrangeres fra 1. til 7. juli neste sommer, og arrangøren venter seg 200 seilere fra rundt 25 nasjoner. I tillegg kommer det mellom 100–200 personer i støtteapparater.

– Nå jobber vi med logistikken for å få mat og overnatting til alle som kommer. I tillegg av det som finnes av hotellsenger, trenger vi mange private overnattingsmuligheter. Er det noen som har plass til en seiler eller to, blir vi glade for det. Disse seilerne er vant til å bo privat, og de krever ikke mye, stort sett bar ei seng, sier Anne Wichstrøm som er organisasjonssjef for arrangementet.

KNS er garantist

Hun forteller at det allerede er matbutikker og restauranter som har takket ja til samarbeid.

– Vi leier lokalene til Frelsesarmeen i Strandgata. Der blir hovedkvarteret for bespisning, pluss at vi også kan bruke teknologibanken på Solsiden, sier Wichstrøm og legger til at kalkulasjonsmodellen hun har brukt for å beregne ringvirkninger kom til at VM legger igjen 3,5 millioner kroner.

Arrangøren har søkt kommunen om 200 000 kroner i tilskudd. Rådmannens innstilling til politikerne, er 150 000.

– I tillegg kommer det 3500 kroner i startkontingent per båt, pluss sponsormidler. Vi satser på at økonomien går i null. Gjør den ikke det, står KNS som garantist for et eventuelt underskudd, sier Agerup.

Kommentarer til denne saken