Det nærmer seg jul. Selv om det er en fin og viktig høytid, er julen også en vanskelig tid for mange. I år vil den bli ekstra vanskelig på grunn av økte kostnader på blant annet strøm og mat. Gjerstad er intet unntak. Vi i Rødt Gjerstad vet at mange sliter med å få endene til å møtes, spesielt i høytidene.

Heldigvis har vi noen lokale ildsjeler med et hjertevarmt tilbud. Tom Inge Ausland m/ familie driver «Jul for alle» som leverer ut matkasser til de som trenger det i høytiden. Dette er et frivillig initiativ fra privatpersoner som gjør en stor forskjell for de som trenger det aller mest. Kiwanis Club Gjerstad donerte nylig 5000,- til «Jul for alle», og det er en fantastisk flott gave til et viktig prosjekt.

Det er viktig at de som trenger det mest i bygda vår får hjelp, og hjelpen må være tilgjengelig. NAV Gjerstad har redusert sine åpningstider til to timer to dager i uka etter NAV-sammenslåingen i østre deler av Agder. Det er ikke alle som har mulighet til å komme seg av gårde når eller hvor som helst. Julen er en ekstra sårbar tid, og det å spørre om hjelp kan være vanskelig i utgangspunktet. Ved å gi innbyggerne i bygda vår mer tilgjengelige tjenester vil det komme de som trenger det aller mest til gode. En mer åpen dør vil være en god start.

Vi i Rødt Gjerstad oppfordrer derfor kommunen til å møte de som trenger det mest med velvilje og sympati for den høytiden vi går inn i.

Fordi fellesskap fungerer.