Line Gammelsæter (35) fra Risør bor i Lier der hun jobber innenfor psykiatrien. Jul og nyttår feiret hun derimot på hytta på Øya ved Eikeland i Gjerstad sammen med familien - og den vesle hunden Tuva (1,5 år). Hun er en caim terrier tispe og har bodd hos Line siden hun har var valp. Som så mange andre firbeinte kjæledyr er hun ikke særlig begeistret for fyrverkeri.

LES OGSÅ: Kattene puster, akkurat som vi gjør

Frykten satt i et par uker

- Jeg merket det veldig på henne i fjor. Hun likte ikke bråket, var veldig redd og var engstelig for høye lyder i et par uker etterpå. Oppvevelsen sitter i en stund, sier Line til AAB.

I år fikk Lines mor en idé for at hunden skulle slippe fyrverkerifrykten.

- Hun foreslo å ta Tuva med på et par timers kjøretur på øde veier i de dype skoger, der hun slapp å høre smellene, sier Line.

LES OGSÅ: Innfører båndtvang fra i dag

Fikk seg en skikkelig rundtur

Så da klokka passerte 23 puttet hun terrieren i bilen og kjørte avgårde - innover i Gjerstad kommune, over til Vegårshei - og etterhvert tilbake. Hun beveget seg ikke tilbake til mer bebygde strøk før klokka hadde passert 01 på natta.

- Da kunne vi begge sove trygt. Er du heldig får du kanskje se et dyr eller noe på din vei også, men Tuva og jeg så bare en katt, forteller Line med et smil.

LES OGSÅ: Førerhunden Sana ble angrepet

Droppet hele festen for å trygge Tuva

- Er det ikke en høy pris å betale å måtte ofre hele nyttårsfeiringen for hunden?

- Å, nei på ingen måte. Hvis hunden er stresset klarer ikke jeg nyte kvelden heller. Sånn er det å eie hund, da må man bare være sitt ansvar bevisst. Dette fungerte godt for oss og jeg kan virkelig anbefale det til andre dyreeiere med samme utfordring, slår Line Gammelsæter fast.