Oda Sletta på 7.plass i lag-NM på Brokelandsheia

Elitekjøring: Oda Sletta var en av deltakerne under lag-NM på Brokelandsheia i helga. (foto: tanja kveim)

Elitekjøring: Oda Sletta var en av deltakerne under lag-NM på Brokelandsheia i helga. (foto: tanja kveim)

Artikkelen er over 2 år gammel

Oda Sletta fra Gjerstad er en del av eliteklassen for kvinner som kjører trial. Hun håper flere kvinner blir med på laget.

DEL

Hun er både regionsmester i dameklassen og har flere 1.plasser for kvinner junior. I tillegg deler hun gull og sølvmedalje i lag-NM i 2017. Hun har kjørt for eliteklassen for kvinner i et år, men i helga kjørte hun på et lag for juniorklassen.

Under lørdagens løp ble det en 7.plass, og det er Sletta godt fornøyd med:

- Jeg kjørte juniorløp lørdag, på lag med Ådne og Jacob Grunsvoll. Vi surra litt i første runde, med en del dumme feil, og fikk noen prikker der. Andre runde gikk mye bedre, så sammenlagt gikk det ganske bra. Juniorklassen består jo av litt mindre erfarne kjørere, så vi er godt fornøyde med plasseringa.

Ingen russetid

Sletta startet med trial-kjøring da hun var ni år, og siden har treninga tatt mye av tida:

- Jeg starta fordi kusina mi kjørte. Det tar mesteparten av tida mi, man må trene både på og utenfor banen, det er viktig å være i god form. Det ble ikke noe russetid på meg, for å si det sånn, forteller 20-åringen som har fagbrev som barne- og ungdomsarbeider.

I tida fremover ønsker hun imidlertid å prioritere både jobb og fritid mer:

–Jeg prøver å sette av tid til venner og familie nå fremover, og tror det blir mer trening enn løp og konkurranse i tida som kommer.

Sponsorer er viktig

Gleden over, og interessen for sporten er såpass sterk at Sletta tror hun kommer til å holde på med kjøring i lang tid. Det er imidlertid ikke mye penger i sporten:

- Nei, da er man avhengig av mye sponsorer, man tjener ikke penger på å kjøre trial. Jeg har vært heldig og fått sponsorer slik at jeg har fått tak i sykkelen og utstyret jeg trenger., sier hun.

Etterlyser kvinner

Gjerstad trailklubb har 93 medlemmer, hvor langt fra alle er aktive, og hvor kvinnene omtrent er fraværende. Det håper Sletta vil endre seg i nærmeste fremtid:

- Det hadde vært moro med flere damer. Jeg tror folk tenker at dette er en guttesport, men det er jeg ikke enig i. Jeg skal i alle fall sørge for å snakke varmt om sporten, og være et godt eksempel, avslutter hun.

Lag-NM i trial til Gjerstad: – Det er som ballett i skauen 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken