Hærverk i Kunstparken

HÆRVERK: Bildene taler for seg selv. Først har noen kastet hvitmaling over veggen, søppeldunkene, døren og parkeringsplassen. To dager etter har veggen igjen blitt vandalisert, denne gangen med rød- og blåmaling. Foto: Christina Tveit

HÆRVERK: Bildene taler for seg selv. Først har noen kastet hvitmaling over veggen, søppeldunkene, døren og parkeringsplassen. To dager etter har veggen igjen blitt vandalisert, denne gangen med rød- og blåmaling. Foto: Christina Tveit

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Hvitmaling kastet oppetter vegger, søppelkasser og parkeringsplassen. Det var synet som møtte Marita Thomseth i Kunstparken onsdag morgen. To dager etter hadde veggen fått en ny runde med maling, denne gangen rødt og blått.

– Det er store skader, hele veggen må males, det samme med døren. Parkeringsplassen vet jeg ikke helt hvordan vi skal få ren, sier en fortvilet Marita Thomseth til Aust Agder Blad fredag morgen.

Ny runde

Det var onsdag morgen Thomseth oppdaget tilgrisingen av kortveggen i Kunstparken første gang. Hvitmaling var kastet utover parkeringsplassen, smørt over vegger, søppeldunker og døren inn til galleriet.

–Det verste var da jeg kom i dag hadde noen hatt en ny runde, denne gangen med rød- og blåmaling, sier Thomseth fortvilet.

–Det ser ut som at de som har gjort dette ikke er klar over hvor store skade de har gjort. Jeg tror dessuten at det er de samme som har gjort det begge gangene, sier Thomseth og legger til:

Ingen biler skadet

– Saken vil bli anmeldt til politiet.

Til alt hell sto det ingen bilder på parkeringsplassen da hærverket fant sted.

– Det er jo en handicapparkeringsplass rett under denne veggen, og asfalten her er helt tilgriset med maling. Jeg tør ikke tenke på hva som kunne skjedd hvis det hadde stått en bil parkert her, sier Thomseth.

Så langt skal det ikke være noen observasjoner knyttet til hærverket, men Thomseth sier man håper at noen har informasjon som vil hjelpe til med å løse saken.

– Hvis folk har sett noe så må de gjerne ta kontakt og komme med tips. De som har gjort dette burde stå til rette for det de har gjort, sier Thomseth.

Vet lite

Politistasjonssjef i Risør, Odd Holum, bekrefter at det har kommet inn en anmeldelse i saken, men har så langt ikke fått inn noen opplysninger i saken.

– Så langt vet vi lite, i denne saken, sier Holum.

Politistasjonssjefen sier det så ¨langt ikke har vært noen lignende episoder i distriktet som man vet om. Han sier også at slike saker anses som skadeverk og at saken tas alvorlig.

– I dette tilfellet har det vært to omganger med tilgrising med maling. Dette anses helt klart som skadeverk, sier Holum.

I slike saker sier stasjonssjefen at man vanligvis vil ordne opp med bøter.

– Skulle man komme til bunns i hvem som har gjort dette er den mest vanlige strafferammen bøter, sier Holum.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken