Heidi Nylund Larsen fikk et spesielt besøk i galleriet sitt i Storgata i Risør torsdag formiddag.

– Det kom en veldig hyggelig dame inn. Hun skrøt av alt, både av galleriet og Risør, og så begynte vi å snakke personlig. Det var en hyggelig prat, starter Nylund Larsen.

Men så fikk hun en dårlig følelse.

– Jeg vet ikke hva det var, men kvinnen fortalte en historie. Hun skulle ha lagt igjen mobiltelefonen og lommeboka i hanskerommet på en bil i Kragerø, som sønnen hadde tatt med til Oslo. Jeg vet ikke hvordan hun hadde kommet seg til Risør, men hun måtte tilbake til Kragerø, forteller Heidi Nylund Larsen.

Ville ha med seg bilder

– Hun visste ikke helt hvordan hun skulle komme seg tilbake, men hun la opp til at jeg skulle låne henne penger. Hun ville også ha to bilder til en verdi av ti tusen kroner som hun skulle betale i morgen. Det ble litt underlig. Det var noe rart og noe kjent med henne, legger hun til.

 

Nylund Larsen begynte å søke på Internett så fort kvinnen hadde forlatt Galleri Nylund Larsen. Noen få sekunder er hun sikker på at hun hadde klart å identifisere den mystiske kvinnen.

– Jeg er hundre prosent sikker på at det var henne. Det kom også opp et bilde, og Dagbladet har skrevet hvordan hun opererer; at hun bygger opp et personlig forhold, og det var akkurat det hun gjorde her, sier Heidi Nylund Larsen.

Har lest om kvinnen

Kvinnen Nylund Larsen mener har vært i galleriet i Risør, er dømt for en rekke bedragerier og har sittet i fengsel for flere forhold.

– Det var noe kjent med ansiktet hennes, og jeg har faktisk tidligere lest en reportasje om henne i Dagbladet, sier søndølingen.

Nylund Larsen understreker at kvinnen ikke fikk lurt til seg noen penger, men hun valgte å melde ifra til politiet, som godkjente at hun gikk innom de andre butikkene for å opplyse om kvinnen. Politiet skal ha patruljert gatene i etterkant.