Politiet ber folk låse dørene

KLAR MELDING: Arne Pedersen i Agder politidistrikt ber folk låse ytterdørene.

KLAR MELDING: Arne Pedersen i Agder politidistrikt ber folk låse ytterdørene. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiets erfaring tilsier at det kan komme en ny innbruddsbølge.

DEL

Politiet har de siste ukene fått flere meldinger om fremmede som oppfører seg aggressivt når de ringer på dørene til mennesker bosatt i Agder. Det skal være snakk om tiggere og selgere.

Derfor har lovens lange arm sendt ut en pressemelding fredag formiddag, der de ber folk om å låse ytterdørene.

– Vi har erfaringer fra de siste årene der økt aktivitet på dørene fra fremmede, har hatt sammenheng med innbruddsbølgene vi har hatt. Det kan derfor ikke utelukkes at disse fremmede som ringer på dørene er ute og rekognoserer, sier sjef for felles kriminalenhet i Agder politidistrikt, Arne Pedersen.

Vurdér selv

Politiet skriver at slike situasjoner er vanskelig for mange å håndtere, særlig eldre. De ber folk være varsomme og ikke slippe fremmede inn i huset.

– Det å ringe på, eller det å tigge pådøra er i utgangspunktet ikke forbudt, så folk må vurdere selv. Blir folk mistenksomme og tenker at dette kan være noe mer, kan politiet kontaktes på telefon 02800, skriver politiet i pressemeldingen.

– Ta registreringsnummer

– Er du en bil i oppkjørselen samtidig med at du har fremmede på døra, kan du gjerne notere deg registreringsnummer. Du kan vurdere å ta et bilde av bilen dersom situasjonen tillater dette. Å ta bilde av de som ringer på kan virke unødig provoserende, så det blir frarådet, står det videre.

Politiet opplyser også at de ikke vil rykke ut hver gang, men de kartlegger miljøet og noterer seg hvem og hvor disse er.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken