OD-dagen: – Jeg er stolt over innsatsen ungdom i Risør legger ned

– Jeg vil oppfordre alle til å støtte Operasjon Dagsverk ved å tilby jobb til en elev på OD-dagen 1. november eller ved å jobbe selv hvis du har mulighet til det, skriver Madelaine Aanonsen.

– Jeg vil oppfordre alle til å støtte Operasjon Dagsverk ved å tilby jobb til en elev på OD-dagen 1. november eller ved å jobbe selv hvis du har mulighet til det, skriver Madelaine Aanonsen.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Her kommer et lite heiarop til alle dere som på en eller annen måte skal bidra til at Operasjon Dagsverk blir gjennomført torsdag 1. november. Heia alle dere som gjør et dagsverk denne dagen, til inntekt for å bedre andre ungdommers hverdag. Heia alle dere som gir bort en arbeidsplass til et godt formål. Heia Operasjon Dagsverk!

I mars i år valgte et overveldende flertall av representantene på Elevtinget, Elevorganisasjonens øverste demokratiske organ, at årets OD-midler skal gå til KFUK-KFUM Global sitt arbeid i Palestina. Under slagordet «Frihet til å leve» setter årets OD-prosjekt søkelys på palestinsk ungdom som er født inn i en konflikt de ikke var med på å starte, men som de må leve med konsekvensene av. Årets Operasjon Dagsverk fokuserer på traumebehandling, likestilling og rettighetsarbeid blant palestinsk ungdom.

Operasjon Dagsverk tror på ungdom

Det å vokse opp i en konflikt gjør livet vanskelig for mange palestinske ungdommer. Traumer, angst og depresjon gjør at flere dropper ut av skolen og mister utdanningen de har krav på. Nettopp derfor fokuserer OD i år på psykisk helse og traumebehandling for ungdom som har vært i fengsel. Gjennom å bearbeide opplevelsene sine får ungdommene hjelp til å komme tilbake på skolen eller ut i jobb. Videre får ungdom økt demokratiforståelse, og kunnskap om ikke-voldelige virkemidler de kan bruke i arbeidet for en fredelig fremtid. På denne måten får unge palestinere muligheten til å ta grep om egen fremtid.

Både Israel og Palestina har alt å tjene på at palestinsk ungdom får bearbeidet sine traumer og får mulighet til opplæring i ikke-voldelig samfunnspåvirkning. For hva er alternativet?

Oppfordrer alle til å støtte OD

Årets Operasjon Dagsverk har de siste ukene vært omdiskutert rundt omkring i landet. Flere ungdommer forteller at de har opplevd grov hets og anklager om at de bidrar til terrorisme når de støtter OD-prosjektet. Jeg er veldig glad for å se hva elevene på Risør Videregående har jobbet med under Internasjonal uke, og at Operasjon Dagsverk blir gjennomført som før. Jeg er stolt over innsatsen ungdom i Risør legger ned for ungdom i en så brutalt annerledes hverdag.

Jeg vil oppfordre alle til å støtte Operasjon Dagsverk ved å tilby jobb til en elev på OD-dagen 1. november eller ved å jobbe selv hvis du har mulighet til det. 

Vi er mange som støtter ungdoms kamp for en mer rettferdig verden. Fordi alle fortjener frihet til å leve!  

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken