På ett døgn gikk Christoffer (21) fra seks baklengsmål som keeper til to scoringer og matchvinner

TOMÅLSSCORER: Christoffer Axelsen scoret begge Risørs mål i 2-0-seieren over Drangedal torsdag kveld. Dagen før var han målvakt i 0-6-tapet for Øyestad.

TOMÅLSSCORER: Christoffer Axelsen scoret begge Risørs mål i 2-0-seieren over Drangedal torsdag kveld. Dagen før var han målvakt i 0-6-tapet for Øyestad. Foto:

Risør vant 2-0 i en treningskamp over Drangedal etter to scoringer av Christoffer Axelsen.

DEL

Med begge målvaktene, Eirik André Gullhav og Martinius Heistad, ute med skade måtte Christoffer Axelsen nok en gang ta opp keeperhanskene i treningskampen til Risørs A-lag borte mot Øyestad tirsdag kveld.

Det endte med et 0-6-nederlag, men allerede ett døgn senere var det ny kamp. Mot Drangedal hjemme på Kjempesteinsmyra var Christoffer Axelsen flyttet ut av mål og opp i angrep. Det resulterte i to scoringer.

Etter en målløs førsteomgang styrte Axelsen inn 1-0 på et skudd fra Anders Moland, før samme kar lobbet inn 2-0, som også ble sluttresultatet.

Bakerst sørget enda en vikarierende keeper, Marius Lossius Ellefsen, for at Risør holdt nullen for første gang i vinter.

– Veldig mye positivt

Tomålsscorer Axelsen er ikke tvil om hvor han foretrekker å spille.

– Det er jo derfor jeg legger ned så utrolig mye innsats for å få spille der (i angrep). Scoringene er jo bare et tegn på at jeg er i riktig retning før sesongstart, sier Axelsen til Aust-Agder Blad.

Risør-trener Rune Norgaard var også meget fornøyd.

– Det var en ganske jevnspilt førsteomgang. Så tok vi veldig mye over i andre omgang. Vi spilte også bra før pause. Det er bra å holde nullen. Det var veldig mye positivt. Vi løftet oss veldig fra kampen mot Øyestad, selv om noen så ut til å ha litt igjen av kampen mot Øyestad i beina ennå, sier Norgaard til Aust-Agder Blad.

Treneren forventer å ha både Eirik André Gullhav og Martinius Heistad tilgjengelige før sesongstart mot Donn 2 mandag 20. april.

Bredere og eldre stall

Risør har tapt stort for to av divisjonskollegene, Imås (0-7) og Øyestad (0-6), så langt i sesongoppkjøringen. Norgaard mener det var godt endelig å slå et lag fra 5. divisjon, selv om Drangedal spiller på andre siden av fylkesgrensen.

– Det er positivt. Vi har vunnet to kamper mot lag fra 6. divisjon, og det bør vi vel gjøre. Vi har slitt i to kamper mot lag fra vår avdeling, så det er helt klart at vi ikke må ta av. Det går i hvert fall i riktig retning, og vi har mange spillere å ta av, sier Rune Norgaard.

– Jeg merker også godt at det har hjulpet å få med noen flere voksne spillere. Så har i tillegg mange av de yngre blitt eldre, mens vi har fått opp noen spennende unggutter. Vi har en mye mer robust stall i år, sier Norgaard, og trekker samtidig frem unggutten Ludvig Leivann-Frøyna for positive bidrag i treningskampene så langt.

Risør rykket egentlig ned til 6. divisjon etter å ha tatt kun ett poeng i hele fjor, men da Hånes trakk sitt lag, takket Risør ja til tilbudet om å overta plassen til kristiansanderne. Siden den gang har også Just trukket sitt lag, så avdelingen består nå av kun ni lag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken