Gå til sidens hovedinnhold

På ett døgn gikk Christoffer (21) fra seks baklengsmål som keeper til to scoringer og matchvinner

Artikkelen er over 1 år gammel

Risør vant 2-0 i en treningskamp over Drangedal etter to scoringer av Christoffer Axelsen.

Med begge målvaktene, Eirik André Gullhav og Martinius Heistad, ute med skade måtte Christoffer Axelsen nok en gang ta opp keeperhanskene i treningskampen til Risørs A-lag borte mot Øyestad tirsdag kveld.

Det endte med et 0-6-nederlag, men allerede ett døgn senere var det ny kamp. Mot Drangedal hjemme på Kjempesteinsmyra var Christoffer Axelsen flyttet ut av mål og opp i angrep. Det resulterte i to scoringer.

Etter en målløs førsteomgang styrte Axelsen inn 1-0 på et skudd fra Anders Moland, før samme kar lobbet inn 2-0, som også ble sluttresultatet.

Bakerst sørget enda en vikarierende keeper, Marius Lossius Ellefsen, for at Risør holdt nullen for første gang i vinter.

– Veldig mye positivt

Tomålsscorer Axelsen er ikke tvil om hvor han foretrekker å spille.

– Det er jo derfor jeg legger ned så utrolig mye innsats for å få spille der (i angrep). Scoringene er jo bare et tegn på at jeg er i riktig retning før sesongstart, sier Axelsen til Aust-Agder Blad.

Les også

Benjamin (22) hadde knapt rukket å tenke tanken – så ble han tatt ut til verdenscupen

Risør-trener Rune Norgaard var også meget fornøyd.

– Det var en ganske jevnspilt førsteomgang. Så tok vi veldig mye over i andre omgang. Vi spilte også bra før pause. Det er bra å holde nullen. Det var veldig mye positivt. Vi løftet oss veldig fra kampen mot Øyestad, selv om noen så ut til å ha litt igjen av kampen mot Øyestad i beina ennå, sier Norgaard til Aust-Agder Blad.

Treneren forventer å ha både Eirik André Gullhav og Martinius Heistad tilgjengelige før sesongstart mot Donn 2 mandag 20. april.

Bredere og eldre stall

Risør har tapt stort for to av divisjonskollegene, Imås (0-7) og Øyestad (0-6), så langt i sesongoppkjøringen. Norgaard mener det var godt endelig å slå et lag fra 5. divisjon, selv om Drangedal spiller på andre siden av fylkesgrensen.

– Det er positivt. Vi har vunnet to kamper mot lag fra 6. divisjon, og det bør vi vel gjøre. Vi har slitt i to kamper mot lag fra vår avdeling, så det er helt klart at vi ikke må ta av. Det går i hvert fall i riktig retning, og vi har mange spillere å ta av, sier Rune Norgaard.

Les også

Spillere fra Risør og Gjerstad har meldt overgang til klubber i 2. divisjon

– Jeg merker også godt at det har hjulpet å få med noen flere voksne spillere. Så har i tillegg mange av de yngre blitt eldre, mens vi har fått opp noen spennende unggutter. Vi har en mye mer robust stall i år, sier Norgaard, og trekker samtidig frem unggutten Ludvig Leivann-Frøyna for positive bidrag i treningskampene så langt.

Risør rykket egentlig ned til 6. divisjon etter å ha tatt kun ett poeng i hele fjor, men da Hånes trakk sitt lag, takket Risør ja til tilbudet om å overta plassen til kristiansanderne. Siden den gang har også Just trukket sitt lag, så avdelingen består nå av kun ni lag.

Les også

Vedtaket om de hvite shortsene i Lillesand har skapt storm. I Risør ble det løst uten diskusjoner

Bildeserie

Se bildene av alle spillerne som deltok på Julecupen 2019

Kommentarer til denne saken