Pengedryss på Mads (23) og Tomas (23) – nå står Europa for tur

FIKK STIPEND: Mads (t.v.) og Tomas Mathisen fikk 40.000 kroner av Agder fylkeskommune.

FIKK STIPEND: Mads (t.v.) og Tomas Mathisen fikk 40.000 kroner av Agder fylkeskommune. Foto:

Mathisen-brødrene fikk ett av åtte idrettsstipend fra Agder fylkeskommune.

DEL

Da Agder fylkeskommune onsdag delte ut sine åtte idrettsstipend til unge utøvere på Sørlandet, var seilertvillingene Mads og Tomas Mathisen fra Risør blant de heldige.

Risør-guttene fikk et stipend på 40.000 kroner til videre satsing.

Mathisen-brødrene er nå inne i en meget spennende måned. Om få dager starter Kieler Woche i Nord-Tyskland, før de setter kursen sørover mot Attersee og Østerrike for 49er-EM.

Mads og Tomas Mathisen, som ble europamestere i U23-klassen i desember i fjor, har hatt et mål om å kvalifisere seg til OL i Tokyo. Det er foreløpig usikkert når kvalifiseringsregattaen til neste års planlagte leker i Japan blir. Det er én ledig plass igjen for Europa.

I første regatta etter koronapausen i begynnelsen av juli ble Mathisen-brødrene norgesmestere i 49er. Forrige måned var Tomas Mathisen med å vinne norgescuprunden i Oslofjorden, men da sammen med Maia Agerup, som representerte Norge i Rio-OL for fire år siden.

I midten av mai fikk Mathisen-brødrene et stipend på 50.000 kroner av Sparebanken Sør.

De øvrige idrettstalentene som fikk stipend var svømmer Malene Rypestøl fra Kristiansand, roer Syvert Senumstad fra Kristiansand, langrennsløper Aron Åkre Rysstad fra Valle, håndballspiller Fanny Skindlo fra Arendal og kickbokser Amalie Anker Johansson fra Arendal.

Agder fylkeskommune delte også ut etableringsstipend til sju kunstnere. Blant kunstnerne som fikk stipendet pålydende 50.000 kroner var den Gjerstad-baserte billedkunstneren Kamilla Langeland.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken