Mari Nymoen Nilsen fikk 30 000

GLAD: En tydelig glad Mari Nymoen Nilsen tok imot Risør Kommunes prosjektstipende fredag kveld.

GLAD: En tydelig glad Mari Nymoen Nilsen tok imot Risør Kommunes prosjektstipende fredag kveld. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Forfatteren fikk det gjeve prosjektstipendet fra Risør Kommune.

DEL

Det var under Nymoen Nilsens opplesning fra boka "Dette er musikk" på Seilet på Det Lille Hotel at hun ble overrakt stipendet. Her kan du lese ordførerens tale med kommunens begrunnelse.

Derfor fikk hun stipendet

"Risør kommunes Prosjektstipend 2015 går  til Mari Nymoen Nilsen.

Risør kommune deler hvert år ut et prosjektstipend på 30 000 kroner. Stipendet skal tildeles skapende kunstnere innen kunstfeltene visuell kunst, musikk og litteratur.

Prosjektstipendet tildeles kunstnere som har sin kunstneriske aktivitet knyttet til Risør kommune. Prosjektstipendet skal gi kunstnere mulighet til å fordype seg i en ide for en kortere periode.

Prosjektstipendet for 2015 tildeles en forfatter fra Risør som i fjor ga ut diktsamlingen ”Dette er musikk”. Jeg har lest diktene, ikke ett etter ett, men litt her og der. Mange flere ganger. Jeg har med boka i fanget brukt like mye tid til å tenke som til å lese. Vi er i dag omgitt med enorme mengder informasjon, et vanvittig antall ord som analyserer, beskriver og forklarer. Det er til å bli helt matt av. Derfor er det så fint å lese dikt der ordene er valgt med millimeterpresisjon, men samtidig som tolkningen er åpen og der det er mange utganger for tankenes flukt. Jeg har tidligere sagt at Mari ikke er en heimstaddikter, men det er klare spor av kystlandskap i diktene hennes. Vi finner beskrivelser av barn og voksne som ser og opplever noe sammen, og hver for seg. Vi er nær naturen, men ikke i idyllisert form. Jeg blir litt urolig av å lese Maris dikt, og det er vel noe av poenget med litteratur og kunst. Brikkene skal ikke passe helt sammen.

Mari Nymoen Nilsen (36)  er utdannet litteraturviter fra NTNU. Hun har jobbet som litteraturkritiker i VG, og skriver bøker når hun har tid. Mari har jobbet som radiojournalist i NRK og som skribent i flere avis- og tidsskriftredaksjoner. Er forelsket i gode setninger og brune labradorer. Mari er også tekstforfatter i det kreative byrået Sulamitt og har kontor i Risør Næringshage.

Mari er i gang med en roman. Som hun selv sier: “For å gjennomføre det, er skriveprosessen avhengig av en type overskridelser som kun er mulig ved at man virkelig slipper alt annet og går inn i den.  Et stipend gir mulighet til å ha en kortere periode i skriveprosessen som kun er viet skriving og ikke noe annet arbeid.”

Risør kommunes prosjektstipend for 2015 tildeles Mari Nymoen Nilsen med ønske om at hun en kort periode kan gi seg helt over til skriveprosessen".

Artikkeltags