- I forbindelse med søk etter to personer er det gjort funn av en person i terrenget. Vedkommende er sterkt nedkjølt. Det jobbes nå med å få personen ut fra terrenget, opplyser politiets operasjonssentral like før klokken 16.00 onsdag ettermiddag.

Leteaksjon etter biltyver

Politiet i Agder meldte tidlig onsdag ettermiddag på Twitter at en polititjenestehund er påkjørt og drept av toget i Gjerstad i forbindelse med en politiaksjon i området.

– Vi har tre patruljer ute for å lete etter to mulige biltyver i Gjerstad-området, fortalte operasjonsleder John Repstad til Aust-Agder Blad tidligere i dag, om biltyveriet som meldt i Arendal tirsdag.

Bilbrann i Drangedal

Ifølge Agderposten settes jakten i forbindelse med en bilbrann i Drangedal natt til onsdag.

– Vi reiste ut til stedet og fant en utbrent bil. Derfra fulgte vi spor som førte oss over fylkesgrensa til Gjerstad, fortalte operasjonsleder Terje Pedersen i Sør-Øst politidistrikt til Agderposten tidlig onsdag.

Vet ikke hva som skjedde

– Vi gjør sporsøk ut fra bilen. Det er snø der borte, så vi kunne se at det er to forskjellige spor, utdypte Repstad til Aust-Agder Blad.

Repstad vet foreløpig ikke hva som skjedde da politihunden ble påkjørt og drept av toget.

– Jeg vet ikke hva som har skjedd. Det opprettes rutinemessig sak på hendelsen.

Har stengt jernbanen

Pressevakt ved Bane Nor Randi Folke-Olsen opplyste onsdag formiddag om at jernbanen var stengt fra Neslandsvatn til Gjerstad, men ved 13.30-tiden kom melding om at togene kjører med redusert hastighet på strekningen.

– Det er to tog som er kraftig forsinket på grunn av dette – ett i hver retning. De er over en time forsinket, uttalte pressekontakt Gina Scholz ved NSB.

Folke-Olsen forteller at stengingen av jernbanen ikke har direkte med påkjørselen av hunden å gjøre, men de har fått instrukser fra politiet om å stenge på grunn av den pågående aksjonen.

Om politihunden som måtte bøte med livet sier Folk-Olsen at hendelsen er meldt til analyseenheten for at de skal finne ut hva som har skjedd.

– Det er helt fryktelig tragisk. Det er nok tragisk både for politiet og lokføreren, sier hun.