Rømte fra Kristiansand fengsel - er fortsatt på frifot

Fra politiaksjonen i Risør mot mannen, mai 2013.

Fra politiaksjonen i Risør mot mannen, mai 2013. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

46-åringen som ble arrestert i 2013 etter å ha truet to politimenn i Tvedestrand med våpen, før han forskanset seg i det tidligere huset i «Shoppingsvingen» i Risør, har rømt fra Kristiansand fengsel.

DEL

Han klatret over en to meter høy port og forsvant fra Kristansand fengsel mandag. Mannen er fortsatt på frifot.

– Han vil gjemme seg, så vi tror ikke han utgjør noen fare, men vi er forsiktige med hensyn til hvordan den forrige pågripelsen gikk, sier operasjonsleder Martin Ugland til Agderposten.

I 2013 var mannen etterlyst etter at han ikke kom inn til soning av en fengselsstraff, og han skulle også ha vitnet i en drapssak da han var den siste personen som var i kontakt med Steinar Gjeruldsen natten før han ble drept i Arendal.

En uke før han forskanset seg i «Shoppingsvingen», truet han politiet i Tvedestrand med et håndvåpen da de skulle anholde han i mannens leilighet. Politiet var da ubevæpnet og trakk seg raskt ut av leiligheten. Da politiet hentet forsterkninger stakk mannen av.

Politiet har ennå ikke fått noen tips om saken siden de gjennomførte en væpnet aksjon på Samkom i Vennesla i jakten på den 46 år gamle rømlingen. Dette var tirsdag ettermiddag, og nå informerer politiet om at mannen har gått under radaren, ifølge Agderposten.

Politiet er avhengig av å få opplysninger fra de som kjenner rømlingen og fra kilder i det kriminelle miljøet.

Artikkeltags