Gå til sidens hovedinnhold

Risør vant lensmannen

Artikkelen er over 4 år gammel

I dag besluttet politidirektoratet at Risør blir administrasjonsstedet i Holt lensmannsdistrikt.

Politidirektoratet stiller seg bak politimester Kirsten Lindebergs forslag om å redusere antall lensmanns- og politistasjonsdistrikter fra 25 til 11. Antall lensmannskontorer og politistasjoner blir også redusert fra 27 til 15.

Risør og Gjerstad blir en del av Holt lensmannsdistrikt, sammen med Tvedestrand, Vegårshei og Åmli. Risør er i dag eget politistasjonsdistrikt med egen politistasjon, mens Gjerstad, Tvedestrand, Vegårshei og Åmli er egne lensmannsdistrikt med egne lensmannskontorer.

Fra fem til tre

Lensmannsdistriktet deles nå inn i tre lensmannskontor:

  • Risør og Gjerstad lensmannskontor, med stedsplassering i Risør.
  • Tvedestrand og Vegårshei lensmannskontor, med stedsplassering i Tvedestrand.
  • Åmli lensmannskontor videreføres som tjenestested i Åmli.

I dag besluttet politidirektoratet at administrasjonskontoret for dette distriktet skal ligge i Risør, og dermed er det også her lensmannen skal sitte.

Anbefalte Risør fra starten

– Vi hadde jo foreslått i første runde å plassere et felles tjenestested i Risør med begrunnelse i at det gir den beste dekningen i regionen totalt sett, sier visepolitimester og prosjektleder prosjekt nytt politidistrikt (PNP) Agder Arne Sundvoll.

I høringsrunden kom det flere innspill hvor Tvedestrand var ønsket som administrasjonssted.

– Vi var enige i at det var gode grunner. Fordi det var kort tid fra høringsrunden var over til vi skulle komme med en innstilling rakk vi ikke å vurdere argumentene, sier Sundvoll.

Ble usikker

I innstillingen fra politimesteren til politidirektoratet 15. desember var det derfor ikke anbefalt et sted over et annet for administrasjonskontoret.

– Politidirektoratet har forholdt seg til den argumentasjonen vi kom med i det første forslaget. Å ha administrasjonsstedet i Risør gir den beste dekningen. De ville ha det lenger vekk fra Arendal enn Tvedestrand – spesielt med tanke på fremtidens nye veier, sier Sundvoll.

Bemanningen er ikke avklart, og vil heller ikke bli avklart før etter at klagefristen på åtte uker har utgått.

– Vi kan ikke si noe om hvem som får jobben som lensmann for distriktet på nåværende tidspunkt, sier Sundvoll.

– Best mulig for alle

Hva det vil si at Risør blir administrasjonssted er heller ikke klart.

– Vi har ikke definert hva det innebærer, bortsett fra at det er der lensmannen i distriktet skal ha sitt arbeidssted. Når beslutningen er endelig skal vi bruke tid på å se hvordan vi skal rigge polititjenesten så den blir best mulig for alle de fem kommunene som er involverte, sier Sundvoll.

Kommentarer til denne saken