Etterlyser savnet danske (66)

Artikkelen er over 1 år gammel

Norsk og dansk politi går nå ut med en etterlysning etter en dansk statsborger som etter sigene skulle til Sørlandet og Setesdal. Siste livstegn var for en drøy måned siden.

DEL

Det er Agder politidistrikt, som sammen med sine kolleger i Danmark, nå går ut med en etterlysning der de ber om tips.

Savnede reiste til Norge den 17. juli 2019 for å vandre i Setesdal. Nærmere sted er ukjent, men han skulle etter planen gå sørover mot Kristiansand. Han skulle reise tilbake til Danmark den 8. august, men har enda ikke returnert. Savnede reiste alene, skriver etaten.

Han skal ha erfaring med turgåing, og har tidligere vandret i Setesdal. Han hadde med seg telt og frysetørret mat for å kunne overnatte på fjellet. Han har tidligere vært medlem av DNT, og benyttet seg av deres hytter, men det er usikkert om han har benyttet seg av hyttene eller om han har overnattet i telt på fjellet, skriver de.


Introvert og ikke kontaktsøkende

Siste aktivitet på savnedes mobiltelefon er registrert i Norge den 17. juli 2019 klokken 12:01. Savnede har sannsynligvis har tatt buss fra Kristiansand klokken 16:15 og gått av på Berdalsbru i Bykle.

Beskrivelse av savnede: Dansk mann, 66 år, rundt 175 høy, omtrent 80 kg med normal kroppsbygging. Han har grått hår og bruker briller. Videre beskrives savnede som veldig introvert, og med "autistiske trekk" i form av måten han snakker og forstår andre mennesker på. De som kjenner ham tror ikke han vil ta kontakt med ukjente mennesker, heller ikke om han trenger hjelp.

Da han dro fra Danmark var han iført mørkegrå turjakke, rutete skjorte og mørkegrå turbukse. Han var iført sandaler, men hadde med seg turstøvler. Savnede hadde vandrestav og en stor, tofarget ryggsekk (grå, ukjent merke). Det var festet en sovepose på toppen av ryggsekken.

Politiet ber alle som kan ha tips om å kontakte etaten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken