Gå til sidens hovedinnhold

Agderpolitiet bevæpner seg ikke

Artikkelen er over 4 år gammel

Til tross for at politiets sikkerhetstjeneste (PST) har høynet trusselnivået blir det ingen bevæpning i Agder politidistrikt. De legger imidlertid opp til økt patruljering og høynet årvåkenhet.

– Vi har gjort en konkret vurdering internt i politidistriktet, blant annet basert på vurderingene til PST. Politiet vil fortløpende vurdere om det er behov for ytterligere tiltak, men slik vi vurderer det nå kommer vi til å ha samme tilnærming til bevæpning som vi har hatt. Det er også anbefalingen vi har fått fra Politidirektoratet, sier konstituert politimester i Agder politidistrikt Magnus Andreassen, i en pressemelding.

Les også

Gikk til angrep på sovende mann med kantklipper. Så truet han politiet

 

Fra mulig til sannsynlig

Politiet i de største byene og ved Oslo lufthavn Gardermoen fortsetter den midlertidige bevæpningen, i lys av hendelsene i Stockholm og Oslo den siste uka. Samtidig opprettholder politiet en økt tilstedeværelse.

Les også

– Vi frykter at de er ute for å finne tomme boliger

 

I pressemeldingen står det at PST foretar kontinuerlige vurderinger av trusselbildet i Norge. De endret søndag vurderingen av et forsøk på terrorangrep mot Norge fra mulig til sannsynlig.

Oppfordrer til å varsle politiet

– I likhet med mange andre politidistrikt legger vi i Agder opp til økt patruljering og høynet årvåkenhet hos våre patruljer, sier Magnus Andreassen, og fortsetter:

– Alle deler av politiet følger situasjonen svært nøye, og vi har god intern koordinering. Vi oppfordrer publikum til å være årvåkne og følge med på omgivelsene. Dersom det skulle være en situasjon eller personer de reagerer på, så oppfordrer vi til å varsle oss på telefon 02800, slik at vi kan sjekke ut situasjonen, sier Andreassen.

Les også

Bil i vannet utenfor Kast Loss

 

Kommentarer til denne saken