- I stuss? Hvor har du vært, Paal?

INNLEGGSFORFATTER: Magnus Stø Kittelsen, bystyrerepresentant for FrP.

INNLEGGSFORFATTER: Magnus Stø Kittelsen, bystyrerepresentant for FrP.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI lørdagens avisutgave av Aust Agder Blad (lørdag 21. april) er det et innlegg der Gruppeleder i Risør AP, Paal Eckhoff Salvesen undres over barnehagekritikk. Dette innlegget provoserer oss i Risør FrP kraftig, og nå er vi jo kommet i den situasjonen vi fryktet og likevel velger kommunen å fortsette planen med utvidelse / opprettelse av naturavdeling med 18 plasser på tross av alle lamper som lyser.


Det står i artikkelen at:

«– Vedtaket om å utvide Trollstua barnehage, som er kommunal, ble gjort i november i fjor. Det er altså en god stund siden og vi er litt i stuss over at kritikken er så sterk, og kommer nå, sier han.»

Hvor har du vært, Paal?

Da må jeg spørre deg Paal, hvor har du vært når saken var oppe samt tiden før vedtaket ble fattet i november?
Det får meg til å «bli litt i stuss» selv, og lurer på om man virkelig ikke tok seg bryet med å høre hva vi helt der borte på andre siden av salen sa fra talerstolen både før og under behandling av saken.

Det at man blir i stuss over kritikken som kommer først nå er så arrogant, at jeg stiller meg alvorlige spørsmål om AP tar seg bryet med å lytte på oss andre, eller om alt er kun overkjøring av egne ønsker i mange viktige saker selv med klare advarsler om at arbeidsplasser kan gå tapt som følge av et politisk vedtak. Om så er tilfellet er det intet annet enn trist.

- Utrolig trist

FrP snakket varmt om Trollstua barnehage, noe vi alltid har gjort. Det er en flott barnehage med en fantastisk gjeng som jobber der, og i flotte omgivelser. Vi ønsket at de ansatte skulle få gode administrative lokaler og et fungerende pause og garderobeområde. Men, vi som mange andre viste til nedgangen i fødselstallene og sa nei til å utvide med ny avdeling.
Grunnen til det, var at som de oppegående å selvtenkende politikere vi ønsker å være, så vi faren dette kunne sette de private barnehagene i med mulige permitteringer på grunn av færre barn i disse på grunn av en ny avdeling i Trollstua.
Og nå, nå er vi der.
Foreldre har blant annet mottatt melding fra Frydenborg om mulig permittering av ansatte på grunn av nedgangen, som også skyldes opprettelsen av ny avdeling i en kommunal avdeling i tillegg til nedgangen i fødselstallene.
Dette ble dere advart om Paal sist i november, og helt  tilbake til budsjettarbeidet på Gjeving i fjor vår.

- Alle lamper lyste rødt

Så derfor er det utrolig trist å lese innlegget fra lørdagsutgaven der man ikke skjønner kritikken ennå.For fremtiden lurer jeg på hvor tydelig vi må være i slike saker for å unngå et slikt dilemma i ettertid... Nå ble det jo også i behandlingen i november stilt spørsmålstegn med rapporten som mye av vedtaket er tuftet på, for den inneholdt flere feil og mangler samt feilsiteringer. Disse ble gjort rede for, men ikke tatt hensyn til av flertallet som til tross for alle lamper som lyste rødt, allikevel valgte å opprette ny avdeling.

Artikkeltags