– Venstre vil videre

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerVenstre har fått store gjennomslag med Høyre som største regjeringsparti. Vi har fått tidenes klimabudsjetter og faktisk sett utslippene gå ned. Skolen har fått et kompetanseløft. Rekordmange lærere etter- og videreutdannes. Vi har tatt tak i barnefattigdom og gitt barn fra 3-årsalderen gratis barnehage, dersom de kommer fra en familie med lav inntekt. Men det er så mye mer som må gjøres!

Samarbeidsparti

En stemme på Venstre ved årets valg er en stemme på Venstre. På vår politikk, vårt program. Det er denne vi kommer til å løfte inn i forhandlingsrommet gang etter gang, kjempe for, og kompromisse om. For uansett hvor stor eller liten du er, må du samarbeide med noen andre hvis du er et politisk parti i Norge. For det viktigste er å få til ting, å flytte samfunnet videre, i riktig retning. Det er bare på den borgerlige siden at vi får en regjering som vil ta landet videre. På den andre siden ropes det om reversering. Men er det noe vi virkelig trenger i en verden preget av klimakrise, eldrebølge og sviktende inntekter, er det nytenkning og nye ideer. Ikke en tur tilbake til gamle dager.

Venstre har fått til mye positivt for Agder, selv uten stortingsrepresentant. Vi sørget for finansiering av MIL (tidligere Sørlandslaben), vi sikret nye statlige arbeidsplasser og vi har jobbet aktivt for å bevare alle de tre sykehusene. Men mye er ugjort. Altfor mange barn og unge faller utenfor, landsdelen trenger ere arbeidsplasser – og vi må satse mye sterkere på de gode og grønne løsningene som gir en renere framtid.

- Fremtidsrettet

Med Venstre får vi en systematisk satsing på morgendagens arbeidsplasser. Næringslivet skriker etter IKT-kompetanse. Venstre har sørget for flere studieplasser på feltet. Vi vil innføre en ekstra uketime i IKT/programmering i grunnskolen og etterutdanne lærere i faget.

Venstres måte å tenke grønt på, er også framtidsrettet, og optimistisk. Vi skal kunne leve godt av det fornybare i morgen også. Fornybarfondet skal investere i bedrifter som er i kommersialiseringsfasen – som kan bli store. Men også grønne. Vi skal fortsatt kunne reise. Men bilene og båtene skal ikke slippe ut klimagasser, togene skal gå fortere og oftere, og flyene kan bli mer miljøvennlige. Ungene våre skal kunne nyte naturen, både som opplevelses-arena, som matfat og som inntektskilde.

Venstre er partiet som også ser de små og sårbare. Venstre har sørget for at mange av de lengeværende asylbarna har fått bli i Norge, hvor de kan språket og har venner. Med en blågrønn regjering vil barns beste fremdeles være førende for politikken, og kvalitet og kompetanse i barnehage, skole, SFO står høyt på agendaen.

For oss er inkludering, respekt og åpenhet viktige, liberale verdier. Alle må få være seg selv og kunne utvikle sitt potensial, og få mulighet til å skape seg et bedre liv enn sine foreldre. For Venstre er det ikke en trussel at folk er ulike og velger ulike liv.

Russatsning

Vi løfter dem som sliter med psykisk helse og rusproblemer. Sammen med regjeringen og KrF har vi laget en opptrappingsplan for rus, som det settes av 2,4 milliarder kroner til. Vi har fått en egen helsestrategi for unge og en opptrappingsplan for psykisk helse. Fra 2020 skal alle kommuner ha en kommunepsykolog, og vi vil fortsette å gjøre lavterskeltilbudet enda bedre og mer tilgjengelig.

For Venstre er det viktig å få gjennomslag og resultater, ikke bare å ta fram de store ordene. For vi mener det haster. Vi må gi barn som strever den raske hjelpen de trenger i dag, for at de ikke skal falle fra skolen og havne på utsiden av samfunnet senere. Vi må kutte i klimagassutslipp i dag, for at ikke kloden skal overopphetes om få år. Vi må tilrettelegge for og sette fart på de nye næringsbeina våre i dag, slik at vi ikke står tomhendte den dagen oljen virkelig takker for seg.

Vi mener Venstre får mest gjennomslag i en regjering med Høyre og KrF, derfor går vi til valg på det. For at Erna skal kunne fortsette som statsminister, må Venstre over sperregrensen. Agder trenger mer liberal, raus og miljøvennlig politikk. Det kan du få med å stemme Petter Toldnæs inn på Stortinget mandag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags