- Ungdom vil ha et parti som setter klimasaken først

UNGDOM ER ENGASJERTE: - At KrF ikke fikk noen stemmer i skolevalget i Risør får de ta på egen kappe, skriver Josefine Gjerse, listekandidat til mandagens stortingsvalg for MDG.

UNGDOM ER ENGASJERTE: - At KrF ikke fikk noen stemmer i skolevalget i Risør får de ta på egen kappe, skriver Josefine Gjerse, listekandidat til mandagens stortingsvalg for MDG. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerTirsdag ble resultatet fra skolevalget ved Risør Videregående skole offentliggjort. Miljøpartiet De Grønne ble tredje største parti, med 12,2 % av stemmene. KrF fikk ingen stemmer av risørelevene. Lederen i KrF i Risør, Lill Jorunn Bredal Larsen sa til AAB at hun tror MDGs “enkle” politikk stjal ungdommenes stemmer. Som ungdom og medlem av Miljøpartiet De Grønne ser jeg litt annerledes på det.

- Vår viktigste sak

Klimaendringene er vår tids viktigste sak. Jeg skal bli voksen og leve i en verden som kommer til å være ganske annerledes enn den mine foreldre og Bredal Larsen har vokst opp i. Vi vet ikke hvor store konsekvensene av klimaendringene blir, men mye tyder på at de blir verre enn man tidligere har fryktet, spesielt om vi ikke begynner å handle nå.

Det at MDG vokser, spesielt blant ungdom, er ikke fordi ungdom ikke gidder å sette seg inn i partienes politikk eller andre, mer “kompliserte” saker. Ungdommer setter klimasaken høyere enn foreldregenerasjonen, fordi det handler om vår fremtid. Forøvrig vil jeg ikke påstå at klimasaken er en enkel sak, slik Bredal Larsen fremstiller den.

- Ungdommen forstår

Jeg oppfatter ungdommen i dag som engasjerte og opplyste. De færreste har lest alle partienes program fra perm til perm, men det tror jeg ikke så veldig mange voksne velgere gjør heller. Likevel har jeg som ungdomspolitiker, hatt mange samtaler med ungdom som viser at de både forstår og engasjerer seg i de ulike partienes politikk.

Det at KrF ikke fikk noen stemmer i skolevalget i Risør, får de ta på egen kappe. Partiet har som Bredal Larsen påpekte, mye god miljøpolitikk. MDG har i enkelte saker samarbeidet med KrF på stortinget i denne perioden, og jeg har selv lest programmet deres og synes det er mye bra der. Jeg ser også at KrF har mye politikk som ikke appellerer til framtidsrettede ungdommer. Da holder det ikke å ha god miljøpolitikk.  

Klima først

MDGs vekst er et tydelig tegn på at nordmenn, og spesielt de unge, ser behovet for et parti som ikke bare har god miljøpolitikk, men som faktisk setter denne saken først. Om vi skal nå målene vi satte oss i Paris, og sørge for at mine barn får en planet i like god stand som mine foreldre, kan vi ikke sette miljø som sak nummer 2. eller 3. Jeg syns det er veldig gøy å se at unge i Risør og resten av landet også mener det er på tide å sette miljøsaken først!

Artikkeltags