– MDG har ikke stjålet stemmer

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerDet er beklagelig at journalisten i AAB la sine egne tolkninger og ordbruk i overskriften om KrF og skolevalget. Jeg synes selvfølgelig at det var lite hyggelig at ikke KrF fikk noen stemmer, men det er ikke så unormalt her i Risør. Ved forrige valg var det vel to, tre stemmer.

Men jeg anklager ingen av de andre partiene for å stjele stemmer. Ungdommer gjør sine valg, og de gjør gode valg. Jeg kommenterte fenomenet med at MDG er et parti som fenger blant unge mennesker med sin kampsak, nemlig miljø- og klimapolitikk. Det kaller jeg «enkel politikk» fordi partiet har én sak og fokus på den.

Det er ikke i betydning en liten og ubetydelig sak. At dette er inn i tiden er ikke en anklage mot verken ungdommer eller partiet MDG. Jeg vil beklage hvis det ble oppfattet negativt. Det var mer en analyse fra min side.

Jeg mener at klima- og miljøpolitikken som KrF og flere andre parti også har fokus på, kan drukne i et omfattende program og flere andre viktige kjerneområder. Det er nå slik at vi må ha flere tanker i hodet når vi skal styre et land for at alle som bor her skal ha et godt liv, ha en god barndom og alderdom, gode helsetjenester, skoler og klok økonomi.

Jeg synes det er trist at Josefine Gjerde og MDG oppfattet mine uttalelser som et angrep på MDG i skolevalget. Det var ikke i mine tanker, men det kan fort bli annerledes når det kommer på trykk i avisa.

Artikkeltags