Fire nye år for Lunden

Kom til enighet: KrFs Steinar Johansen blir Risør kommunes nye varaordfører. Per Lunden får fire nye år som ordfører. Foto: Christina Tveit

Kom til enighet: KrFs Steinar Johansen blir Risør kommunes nye varaordfører. Per Lunden får fire nye år som ordfører. Foto: Christina Tveit

Artikkelen er over 4 år gammel

Og KrFs Steinar Johansen blir varaordfører.

DEL

- Dette er et lykkelig valg, jeg er kjempefornøyd, sier ordfører Per Lunden til Aust Agder Blad.

Det har de siste dagene foregåttt intense forhandlinger om hvem som blir Risørs nye ordfører og varaordfører de neste fire årene og hvilke partier som vil slå seg sammen.  I formiddag kom altså fire av Risørs politiske partier til en enighet.

Valgteknisk samarbeid

Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og Miljøpartiet de Grønne har nå blitt enige om et valgteknisk samarbeid de neste fiire årene.

- Da har vi selvsagt også diskutert  posisjoner, at  jeg fortsetter som ordfører og at Steinar blir varaordfører, sier Lunden.

Nyvalgt i bystyret Steinar Johansen er har tidligere vært økonomisjef og kontorsjef i Risør kommune. Før han gikk av med pensjon tidligere i år jobbet Johansen som revisjonssjef i Arendal revisjonsdistrikt hvor han blant annet revidert Risør kommune

- Steinar har veldig stor kunnskap om kommune for å si det mildt.  Jeg vet ikke om det  finns noen valgte politikere som har så stor kunnskap om kommunen faktisk. Det vil være veldig nyttig for meg som samtalepartner så jeg er utrolig fornøyd med det valget og den parkonstelasjonen vi har kommet opp med nå, sier Lunden og legger til:

- Vi er veldig fornøyde med å få med oss MDG som har sitt fokus på miljøspørsmål og klima og Senterpartiet som har en sunn skepsis når det gjelder kommunestruktur. KrF deler vi mange synspunkt med. Her har vi også  parallelle løp når det gjelder fylkeskommunen,  med fylkesordfører og varaordfører fra henholdsvis Arbeiderpartiet og KrF. Vi ser hvor  mye dette henger sammen, sier Lunden.

Les mer om det nye samarbeidet i vår torsdagsavis.

Artikkeltags