Viser seg frem for flere tusen

SULTEN PÅ MER: Robin Slåttekjær har flere pokaler å vise til, men neste år vil han utvide samlingen med NM-seier. I helgen kjører 27-åringen fra Søndeled showløp under Oslo Motor Show.

SULTEN PÅ MER: Robin Slåttekjær har flere pokaler å vise til, men neste år vil han utvide samlingen med NM-seier. I helgen kjører 27-åringen fra Søndeled showløp under Oslo Motor Show. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Robin Slåttekjær (27) har gjort bilen fin og klar til helgen. Han håper å få vist seg frem foran de mange tilskuerne på Oslo Motor Show.

DEL

Den siste tiden har det blitt mange timer i garasjen for Robin Slåttekjær fra Søndeled, for i helgen er han å finne på Oslo Motor Show på Lillestrøm.

– Jeg har byttet alle utvendige karosserideler og det er satt på nye reklameklistemerker, så den skal bli fin til jeg skal kjøre. Det er flere tusen tilskuere på plass, og i tillegg skal den i en hall på utstilling for publikum, forteller 27-åringen.

Fredag, lørdag og søndag kjører han showløp.

– Jeg har ikke noen spesielle forventninger, men jeg ønsker å få vist frem sponsorer og sporten, sier Slåttekjær.

– Men så er det jo en konkurranse, så jeg må gjøre mitt beste for å vinne, men det er mest for show, fortsetter han.

Godt år

Tidligere i høst glapp sammenlagtseieren i norgescupen etter tekniske problemer på den siste og avgjørende runden.

Han er imidlertid «utrolig godt fornøyd» med året.

– I hvert løp har jeg vært i A-finale, og i innledende omganger har jeg enten vært best eller kommet på andreplass. Vi har bare hatt litt trøbbel i A-finalen de siste rundene, sier Slåttekjær, som også satser for fullt mot 2016-sesongen.

– Da blir det NM i vår klasse (rallycross nasjonal) også. Jeg skal gjøre en del med bilen for å få optimalisert den best mulig. Neste år kjører jeg for å vinne.

Dyr sport

Slåttekjær anslår at han bruker rundt 200.000 kroner på bilen i året - uten de store smellene.

– Ideelt sett skulle det vært mer, for bedre vedlikehold og oppgradering, sier han.

– Hva med sponsorer?

– Jeg har noen, men det er ikke så lett å få mange i dag. Det er en utrolig dyr sport, sier Slåttekjær, som tidligere i høst lånte ut bilen til Gøran Eiker.

– Det var som takk for lånet av motor nesten hele sesongen. Han kjørte Grenland Motorsport Weekend og kom på tredjeplass uten å ha trent med bilen først, forteller Slåttekjær.

Artikkeltags