Slåttekjær vant NM-gull

BEVISET: Endelig gikk Robin Slåttekjær helt til topps.

BEVISET: Endelig gikk Robin Slåttekjær helt til topps. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Robin Slåttekjær (28) fra Risør ble endelig norgesmester i rallycross.

DEL

– Jeg er forholdsvis hes nå. Det ble vill jubel da jeg kom i mål, sier Robin Slåttekjær på telefon til Aust-Agder Blad fra Momarken i Mysen.

Det skilte bare ett poeng på de tre beste bilene før femte og siste NM-runde i rallycross lørdag. Slåttekjær vant tre av fire innledende omganger.

Håndterte spenningen

Det ga 28-åringen fra Søndeled både tre bonuspoeng og beste startspor i finalen. Der fulgte han opp med ny seier, og dermed kunne han sammen med venner og familie juble for sin første sammenlagtseier i NM.

– Det er veldig mye spenning når det er så jevnt og alt avgjøres. Det var tredje gang at jeg var i denne situasjonen, så jeg har fått læring, sier Slåttekjær, som har to andreplasser som sine beste plasseringer.

Hadde gitt opp

Egentlig hadde Slåttekjær gitt opp NM-seieren da han ble diskvalifisert på andre runde, men med seier i de fire andre rundene var det ikke tvil om at Slåttekjær er landets beste i rallycross.

– Jeg er veldig fornøyd med sesongen. Nå er jeg på vei på fest, så jeg har egentlig ikke tid til å snakke mer, sier en svært fornøyd Slåttekjær, som har to NM-runder igjen i bakkeløp.

Artikkeltags