Ramsalt regattaseier til Erik og Frode

Erik Mathisen til rors med Frode Halvorsen som mannskap i C77 vant treningsseilasen som erstattet  den tradisjonelle Hummerregattaen.

Erik Mathisen til rors med Frode Halvorsen som mannskap i C77 vant treningsseilasen som erstattet den tradisjonelle Hummerregattaen. Foto:

I kulingkastene lørdag ettermiddag seilte Erik Mathisen og Frode Halvorsen seg inn til en sikker førsteplass.

DEL

Årets siste regatta i seilforeningens regi pleier normalt å være den såkalte «Hummer-regattaen». I år ble det en uoffisiell markering av sesongavslutningen i form av en treningsseilas.

Uansett hva den kalles; det er ingen tvil om at det ble en ramsalt og frisk opplevelse for mannskapene om bord i de åtte båtene som deltok i 12,5 kvm.-klassen. Normalt seiles det ikke under så vindfulle forhold som lørdag, men mannskapene ble enige om å la det stå til i kulingen.

Best til å takle de krevende forholdene var Erik Mathisen som hadde Frode Halvorsen som mannskap i C77. Da halve løpet var seilt, ble det klart at C77 lå an til å sikre seg en seier. På den annen side, under forhold som dem mannskapene erfarte lørdag ettermiddag er det ikke mye som skal til før lederbåten ser hekken på en annen båt foran seg!

Løpet under treningsseilasen gikk med start og målgang fra Kastellet og to gangers gjennomseiling av en bane med runding av merkene ved henholdsvis Løkteskjær og Bjørneskjær.

På annenplass kom Dag Usterud og Lise Nilsen med C110, mens Richard Voss og Kjell Christiansen kom kloss etter C110 over mållinja i Richards C24.

Tradisjonen tro skulle årets siste regatta og avslutningen på sesongen ha blitt markert med gratis hummer til regattavinnerne på et av byens spisesteder, men covid-19 har gjort det nødvendig å bakke fokka i forhold til dette. Uansett, AAB tror nok årets treningsseilas blir tema for mang en passiar seilerne i mellom når båtene går i vinteropplag!

Resultater

Resultatlista fra årets siste treningsseilas:
1: C77 Erik Mathisen, Frode Halvorsen
2: C110 Dag Usterud, Lise Nilsen
3: C24 Richard Voss, Kjell Christiansen
4: C126 Lars Jakob Larsen, Carl Morten Knudsen
5: C116 Tiril Mathisen, Thea Green Lundberg
6: C107 Kamilla Solheim, Rients van der Woude
7: C121 Nina Gresvig, Dan Foss
8: C40 Roy Johannesen, Wenche Johannesen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken