Politikerne med kompromissforslag

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Randheia, B6 og B7:I formannskapsmøtet i dag skulle RUV-prosjektene rundt Randheia og området fra Utsikten til Leideren (B7 og B6) opp til ny vurdering. Det var ordføreren som hadde bedt om at saken ble tatt opp på nytt, etter massive protester fra beboere i området.

Da saken kom opp skulle det kjapt vise seg at regjerende politikere hadde kommet på andre tanker. Elen Lauvhjell (Ap) foreslo nemlig at prosjektet rundt Randheia ble redusert betydelig. Blant annet foreslo hun at de to tomtene nærmest Granitten skulle fjernes fra prosjektet, i tillegg til at alle tomtene som var foreslått i området som er statlig sikret friområde skal fjernes. Derimot foreslo man at det resterende området skulle fortsatt bygges ut, og med en fortetting av rundt 25-30 boenheter.

I tillegg foreslo Arbeiderparti-representanten at områdene rundt B7 og B8, fra Utsikten til Leideren, ble tatt ut av prosjektet. Inntil videre.

Forslaget rundt Randheia fikk formannskapets flertall med seg, fire mot tre, mens forslaget om å ta ut B7 og B6 fikk fem mot to stemmer. I sistnevnte var det Fremskrittspartiets Magnus Stø Kittelsen og Venstres Stian Lund som stemte mot.

Det er til slutt bystyret som avgjør saken, i sitt møte i begynnelsen av desember.

Les mer om saken i vår papiravis til torsdag.

Artikkeltags