Gå til sidens hovedinnhold

Redaktøren i Aust-Agder Blad fratrer sin stilling. Kveldens folkemøte er avlyst

Artikkelen er over 1 år gammel

Redaktør i Aust-Agder Blad Camilla Glad har bestemt seg for å fratre stillingen med umiddelbar virkning.

Tirsdag ble det klart at Camilla Glad ikke fortsetter som redaktør for avisa.

De intense ytringene på nett og støyen som har oppstått rundt dette, trekkes frem som årsaken til at hun nå fratrer sin stilling.

Da jeg fikk tilbudet om jobben som redaktør i Aust-Agder Blad, gikk jeg på oppgaven med stort engasjement og arbeidslyst, en genuin iver etter å få til en god avis. Formålet var også å skape struktur, og ro for alle. Slik ble det ikke, sier hun til Aust-Agder Blad, og forklarer at situasjonen har eskalert den siste tiden:

— Jeg har arbeidet svært hardt i en krevende periode. Det har imidlertid oppstått en situasjon som nå har eskalert. Det har, i mine øyne, vokst frem en intensitet i ytringene på nett som ikke står i stil med det faktiske grunnlaget. Jeg anerkjenner at dette er en belastning for alle i avisen. Jeg ønsker ikke at «støyen» som har oppstått rundt min person skal prege deres daglige arbeid, jeg vil heller ikke at det skal gå ut over en avis, jeg har blitt svært glad i. Ved å fratre stillingen, håper jeg de ansatte nå kan få ro til å gjøre jobben sin. Alt godt ønskes til den som tar over, sier hun.

Styreleder i Aust-Agder Blad Jan Arild Tveten har følgende kommentar til at Glad slutter:

— Jeg beklager at Camilla fratrer sin stilling i Aust Agder Blad, men har forståelse for hennes beslutning. Jeg vil takke Camilla for den enorme innsatsen hun la ned i Aust Agder Blad og ønsker henne lykke til videre, sier han, og legger til at det nå jobbes med å få på plass en konstituert i redaktør i stillingen.

I kjølevannet av oppsigelsen er derfor kveldens annonserte folkemøte på Risør Hotell avlyst.

Glad startet i stillingen 1. juni, og fratrer tirsdag etter drøye fire måneder i stillingen.

Kommentarer til denne saken