Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen bevilger 658.500 kroner til gratis sommerskoletilbud i Risør kommune

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tilskuddet skal bidra til at kommuen kan opprette nye sommerskoletilbud eller utvide eksisterende tilbud. Kommunen kan inngå samarbeid med idrettslag, kulturskoler, foreninger, leirskoler og så videre. Totalt er det bevilget 500 millioner til sommerskole for elever fra 1. -10. klasse. I tillegg har fylkeskommunene fått 150 millioner til elever i videregående.

Jeg er kjempeglad for at Høyre i regjering har prioritert store midler til å hjelpe barn og unge i sommerferien, og at våre elever nå kan få flere spennende sommerskolekurs i sommer. Jeg håper pengene kan bidra til mange gøyale aktiviteter for Risørs barn og unge, men jeg mener kommunen også bør prioritere nye og spennende sommerskolekurs i lesing og regning.

Det er viktigere enn noen gang å ha et tilbud for barn og unge i sommerferien. Mange har vært igjennom en vinter med lite aktiviteter og sosial omgang. Barn har vært mye alene og trenger å få et sommertilbud som gir mestring, læring, utforsking og nye venner. Skole-Norge har lagt ned en kjempejobb under pandemien, men nedstengning og økt bruk av hjemmeskole, har trolig ført til at en del elever har behov for å være mer sosiale, leke og skape nye vennskap, samt ta igjen tapt progresjon faglig. Derfor ønsker vi at flere barn skal få et skoletilbud i sommerferien med læring, mestring og utforskning.

Slike sommerskoletilbud kan også bidra til sommerjobbmuligheter for mange unge voksne og studenter ute i kommunene. På den måten løser man flere problemer på en gang.

Kommentarer til denne saken