Gå til sidens hovedinnhold

Regjeringen foreslår tiltak for 16,3 milliarder kroner i koronakrisepakken

Regjeringen legger fram forslag om nye tiltak på totalt 16,3 milliarder kroner. Tiltakene er blant annet rettet mot unge, studenter og permitterte.

– De strenge smitteverntiltakene er svært belastende for mange, men forslagene vi legger fram i dag, gjør situasjonen litt lettere for dem som er hardest rammet, sier statsminister Erna Solberg (H).

Det mest sentrale enkelttiltaket i krisepakken for næringslivet er en forlengelse av kompensasjonsordningen for omsetningsfall, som det bevilges 4 milliarder kroner til.

I tillegg kommer det blant annet 1,1 milliarder for å hindre frafall blant studenter.

– Vi vet at situasjonen er svært krevende for mange studenter og unge som står på terskelen til arbeidslivet. Derfor foreslår vi i dag 2,2 milliarder kroner i tiltak til barn, unge og studenter sier kunnskaps – og integreringsminister Guri Melby (V).

500 millioner kroner går til sommerskoletilbud. For arbeidssøkere kommer det ekstra midler for å forlenge perioden for arbeidsavklaringspenger ut juni.

Også kommunene skal få en milliard til å kompensere sine egne virksomheter, og reiselivet og eventbransjen skal også få ekstra midler.

Kommentarer til denne saken