Her flyter det av søppel

DÅRLIG RENHOLD: Kommunens toalett ved Breibukt blir lite rengjort i perioden utenom sommersesongen. Bildet er tatt av hytteeier Bjørn Rehoff Larsen i oktober 2014.

DÅRLIG RENHOLD: Kommunens toalett ved Breibukt blir lite rengjort i perioden utenom sommersesongen. Bildet er tatt av hytteeier Bjørn Rehoff Larsen i oktober 2014.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

I Vestre Breibukt har kommunen investert i et stort bryggeanlegg med gangvei og utedo. Etter en tur på øya etter påske er det skremmende å se hvordan det ser ut på disse fasilitetene, mener hytteeier Bjørn Rehoff Larsen (66) fra Sørum.

Han og familien holder til på Sandviksodden på vestsiden av Breibukt, i hytten som ble bygget av hans bestefar, Magdal Larsen som vaktmester ved Risør folkeskole til han døde i 1940.

– Er ikke dette et tilbud som skal kunne brukes av byens beboere hele året, men et anlegg kun bygget for at ferieturister skal legge seg til her i sommermånedene, spør han retorisk.

Skammelig

Rehoff Larsen har dokumentert de dårlige renholdsforholdene både under hytteoppholdet i april, og høsten 2014. – Jeg var nedover i oktober på hummerfiske, og da så det omtrent likt ut. Jeg synes det var forferdelig da, og enda mer skremmende at det har stått sånn i over et halvt år, sier han og legger til at han synes det er skammelig hvordan det ser ut og hvordan kommunen vedlikeholder det fine anlegget de har satt opp.

Kun for badegjester?

Hytteeieren har feriert i Breibukt hvert år siden han var ett år gammel.

– Da anlegget kom i sin tid på 70-tallet var vi meget skuffet. Etter at det hadde stått og forfalt i flere tiår var det godt at det ble gjort noe med det. Det var litt skremmende med planene om gangveien, men resultatet er blitt veldig fint, spesielt for handicappede, understreker han. Nå håper han kommunen vil ta sitt ansvar til etterretning, og at de samtidig også vil fjerne jernspydene som står ved enden av brygga, nærmest bukten.

– Skulle en unge falle ned og treffe disse, kan fallet være fatalt, sier han.

– Jeg håper kommunen vil holde det vedlike og ikke bare titte innom i de tre sommermånedene.

Renholdet nede hele vinteren

– Vi har ikke begynt i skjærgården enda, men skal begynne til uken. Vi har vært klar over at anlegget i Breibukt trengs å rustes opp, og i neste uke drar vi ut for å blant annet male opp bryggen, sier Yngve Hansen som er ansvarlig for skjærgårdstjenesten.

– I vinter har vi ikke vært innom i det hele tatt, men i sesongen fra juni måned og utover er vi ute hver dag. Det er jo ikke mye folk i skjæra, på vinterstid, så da er det helt andre ting vi holder på med, sier Hansen. Han har forståelse for at det oppleves som ulekkert at det samme søppelet er blitt liggende i et halvt år.

– Det skjønner jeg at vedkommende synes har vært litt uggent. Men hvis vi skulle ha tatt skjærgården i hele vinteren også, hadde vi vært avhengige av litt mer mennesker i staben her, sier Hansen.

Artikkeltags