Tiltalt for NAV-bedragi

En risørkvinne må møte i retten i november, tiltalt for å ha tilegnet seg dagpenger vedkommende ikke hadde rett på.

En risørkvinne må møte i retten i november, tiltalt for å ha tilegnet seg dagpenger vedkommende ikke hadde rett på. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

En kvinne i 30-åra fra Risør er, i følge en tiltalebeslutning fra Agder statsadvokatembete, tiltalt for å ha ervervet seg nesten 200.000 kroner for mye i dagpenger. Bedrageriet skal ha foregått i en periode på et lite år, mellom 2012 og 2013.

DEL

Bedraget skal ha gått ut på at kvinnen i perioden har hevet dagpenger, samtidig som vedkommende var under utdannelse. Dette er regelstridig, ifølge tiltalen, og kvinnen har dermed voldet NAV tap.

Handlingen blir, ifølge tiltalen, ansett for å være grov, på basis av beløpet størrelse.

Rettssaken er berammet til å komme opp i Aust-Agder tingrett i november.

Denne folder seg inn i rekken av NAV-svindelsaker i Risør de siste par åra. I februar sto et foreldrepar tiltalt for å ha tilegnet seg for mye i eneforsørger-bidrag. Under rettssaken fikk paret redusert sin straff, da på grunn av blant annet sen saksbehandlingstid hos NAV.

I juni, 2015, sto en kvinne i 40-åra fra Risør tiltalt for å ha tilegnet seg for mye i dagpenger, da i alt 256.000 kroner, og i desember i fjor sto nok en kvinne tiltalt for å ha svindlet NAV for 240.000 kroner. Også da var det snakk om dagpenger.

Artikkeltags