-Amatørmessig

SKJERPINGS: Stian Lund (V) mente kommunens prosjekteringsrutiner var amatørmessig. Ordene falt under bystyrets behandling der nye millioner måtte på plass for å sikre at barneskole-opprustingen ble ferdig. (arkivfoto)

SKJERPINGS: Stian Lund (V) mente kommunens prosjekteringsrutiner var amatørmessig. Ordene falt under bystyrets behandling der nye millioner måtte på plass for å sikre at barneskole-opprustingen ble ferdig. (arkivfoto)

Artikkelen er over 5 år gammel

Les hvorfor det haglet fra alle kanter under bystyremøtet på torsdag.

DEL

Bystyret på torsdag ble bedt om å bevilge 1,5 millioner kroner til ferdigstilling av oppussingen av Risør Barneskole. De folkevalgte svarte med å bevilge enda mer. Men at saken i det hele tatt kom på bordet forarget mange.

Etterslepet etter opprustingen Risør Barneskole har vært en tilbakevendende sak som bystyret har fått på bordet det siste drøye året. Opprustingen, som opprinnelig startet som et lite prosjekt der en sløydsal skulle rustes opp, har til nå kostet 36,5 millioner kroner.

På torsdag ba administrasjonen om ytterligere 1,5 millioner. Men nå ønsket politikerne å sette en stanser for det stadige frieriet om mer penger.

Bli ferdig!

Det var solskjerming og impregnering av de store teglverksveggene på skolen som nå måtte få nødvendig oppmerksomhet verdt 1,5 millioner. Men selv med det gjort unna var det fortsatt flere punkter på prosjektlista som sto ugjort. Politikerne ønsket å komme til bunns i problemet.

Saksordfører Lill Jorunn B. Larsen (KrF) skulle komme mange i forkjøpet, da hun kritiserte kommunen for slett prosjektering.

–Denne saken har nå vandret i systemet lenge, og vi er bedt, i flere omganger, om å bevilge mer penger. Dette prosjektet har vært drevet uten egen byggekomité, og kommunen selv har vist noe slett arbeid i prosjektet.

–Det er vel så viktig i denne saken å poengtere at kommunen ikke har god nok kontroll. At vi ikke engang nå kommer i mål, med nok en bevilgning, er ganske skuffende, sa hun.

Larsen fremmet dermed et forslag om at alt utestående nå ble gjort, slik at prosjektet kunne bli ferdig. Det hun trengte for å fremme det var en sum. Den maktet ikke administrasjonen å gi.

Amatørmessig

Stian Lund (V) gikk enda lenger i sin karakteristikk av kommunen.

–Jeg syntes hele prosjektet vikter om amatørmessig arbeid, fra ende til annen, fra kommunens side.

–Parallellene til hva som skjedde på Risørhuset er veldig åpenbare, og dette er ikke holdbart lengre. Bystyret må vite hva de har å forholde seg til, i ethvert prosjekt, sa han.

Victor Hauge (SP) mente at den manglende satsingen på vedlikehold hadde ført til at man havnet i slike situasjoner.

–Vi må ha en god vedlikeholdstjeneste på beina, så ikke bystyret settes i tvangstrøye, gang på gang, sa han.

Jens Høibø (AP) var også enig med Larsen om at nå må ting gjøres ferdig.

–Det syntes også vi er veldig viktig.

Må bli tydeligere

Per Arnt Tellefsdal (H) hadde behov for å balansere kritikken litt.

–Da vi i kontrollutvalget behandlet saken rundt overskridelsene på Risørhuset, så var det blant annet ett punkt som vi tok opp, der man etterlyste mer tydelighet fra bystyret i deres vedtak.

–Det aner meg at om bystyret hadde tatt en overgang, og sett sine egne vedtak, fra dag en til nå, så hadde det nok vært betydelig med tvil om hva vi egentlig mente og ville.

–Vi som «bestillere» må kanskje være tydeligere enn det vi har vært til nå, og heller gjøre bedre vedtak, sa han.

Endte på 3,5 millioner

Larsen (KrF) foreslo til slutt å øke rammen med ytterligere to millioner, til 3,5 millioner.

–I følge mine regnestykker burde prosjektet komme godt under det, men da er vi innafor.

Forslaget ble enstemmig vedtatt.

Artikkeltags