Risør Festuke er gull verdt

STÅR PÅ, ÅR ETTER ÅR: Jan Einar Henriksen og Willy Thorsen i Risør Festuke er blant de mest sentrale kreftene i festuka. Her fra 2012.

STÅR PÅ, ÅR ETTER ÅR: Jan Einar Henriksen og Willy Thorsen i Risør Festuke er blant de mest sentrale kreftene i festuka. Her fra 2012.

Artikkelen er over 3 år gammel

Den bør behandles deretter. Av både innbyggere og politikere.

DEL

FRA REDAKTØRENI neste uke er det høstferie i Risør, Gjerstad og store deler av resten av landet. Takket være lokale og hardtarbeidende krefter kan mange glede seg til en høstferie litt utenom det vanlige her i vårt distrikt.

Fredag braker det nemlig løs med Risør Festuke igjen, og de som ønsker seg en aktiv og hyggelig uke med eller uten familie har nok av tilbud å kaste seg over.

Har du ennå ikke helt fått med deg hva festuka er? Slik beskriver arrangørene seg selv:

«Risør Festuke er en av Risørs fire store nasjonale og internasjonale festivaler, og arrangeres hvert år i høstferien (uke 40). Gjennom 10 dager (30/9–9/10-2016) har vi fokus på aktiv høstferie med idrett, kultur og handel i Risør, den hvite by ved Skagerrak

Risør Festuke har som formål å skape ulike kultur-, sports- og handelsaktiviteter i det historiske sentrum i Risør by på en ellers stille tid av året».

Nå er det liten tvil om at festuka har en lang vei å gå før de merkevaremessig kommer på høyde med Kammermusikkfesten, Trebåtfestivalen eller Villvinmarkedet. Det er heller ikke sikkert at festuka har potensial til å bli like stor – men, jeg digger ambisjonsnivået. Og hvem vet? Kanskje blir de gigantiske en vakker dag? For et sted skal alle arrangementer starte, og jobben med å bygge noe opp er krevende og må gå over tid.

Arrangørene er mer enn godt i gang. Småbykrefter som disse er ganske enkelt gull verdt, og gjør at vi kan være ekstra stolte av byen vår. Uansett om du er blant dem som klarer eller orker å sykle opp Kranbakken seks eller tolv (!) ganger på rappen eller ei – i neste uke bør vi alle ta på oss festivalvelvilligheten når gjestene våre inntar byen.

Risør Festuke er, blant en rekke positive effekter, et svært viktig bidrag til å gjøre turistsesongen lengre. Den bør behandles deretter. Både av innbyggere og politikere.

Artikkeltags