Risør Festuke hadde fortjent Risør kommunes kulturpris

IMPONERENDE: Styret i Risør Festuke, her representert ved Jan Einar Henriksen (t.v) og Willy Thorsen, hadde vært en meget verdig vinner av Risør kommunes kulturpris.
Styret forøvrig består av Kristine Upstad, Kjell MacDonald, Dag Olsen og Gunnar Hurv.

IMPONERENDE: Styret i Risør Festuke, her representert ved Jan Einar Henriksen (t.v) og Willy Thorsen, hadde vært en meget verdig vinner av Risør kommunes kulturpris. Styret forøvrig består av Kristine Upstad, Kjell MacDonald, Dag Olsen og Gunnar Hurv.

Artikkelen er over 2 år gammel

På vegne av veldig mange: Tusen takk for at dere gidder!

DEL

Fra redaktøren«For at det skal skje noe må noen gjøre noe, og av og til er det du.» Formuleringen kunne lett figurert der livsvisdom oftest proklameres nå for tiden - enten på sirlig utformede interiørskilt til kjøkkenveggen eller som motiv for en vaskekte tatovering. Såvidt jeg kjenner til har ikke ildsjelene bak Risør Festuke gått til anskaffelse av noen av delene, så sammenlikningen får stå på min regning - men styret har med stort hell valgt å fronte sitatet på festivalens hjemmeside. Det er så sant som det er sagt, og har sjeldens passet bedre.

Mens festukas program ruller og går denne uka, fortjener arrangøren rikelig med kudos fra lokalsamfunnet. Det imponerende dugnadsarbeidet som er lagt ned spenner seg fra det helt operasjonelle som for eksempel å stå trafikkvakt under folkefesten Risør Tri - til det mer overordnede som økonomistyring, sponsorsalg og markedsføring. At det finnes ulønnede krefter som tar på seg sånt på et lite sted er alt annet enn en selvfølge.

Jeg tar neppe munnen for full når jeg hevder det følgende: Det er nesten utelukkende sponsorpenger og frivillig innsats fra private som har bygget opp suksessen Risør Festuke til det det er i dag. Både Venstre og FrP er blant dem som i bystyret har gitt uttrykk for at de mener festuka har fått altfor lite offentlige midler. Rådmann Aslaksen har fra talerstolen sagt at de heller ikke har søkt de siste årene. Hvis det stemmer håper jeg virkelig Risør Festuke nå prøver igjen. I så fall må politikerne kjenne sin besøkelsestid og si ja. Det er på høy tid at kommunen tar eierskap til denne festivalen på lik linje med trebåtfestivalen, Villvin og kammermusikkfesten.

Nå er det åpenbart ikke avisas oppgave å dele ut kommunens kulturpris, men om Risør Festuke havner i juryens forslagsbunke mener jeg dessuten at det er hevet over enhver tvil at arrangøren ville utgjøre en usedvanlig verdig vinner.

Artikkeltags