Ut å kjøre i helgen? Her er det stengt for all ferdsel

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Risør festuke: Fredag braker det igjen løs med Risør Festuke, som skal foregå over hele høstferieuka.

Tradisjon tro så tiltrekker arrangementet seg både mosjonister og proffe idrettsutvøvere, og de som har tenkt seg ut med bil mot sentrum i helgen bør sette av litt tid til å planlegge dagen. Store deler av byen og området er nemlig stengt. Og unlatenhet kan få fatale konsekvenser.

Lørdagen er det de unges og mosjonistene sin tur. Da blir store deler av byen, fra Strandgata og utover Tangen stengt på for- og ettermiddagen.

– Det blir flere runder med deltakere i området. Først de yngste og litt større barna, før vi arrangerer løpsøvelsene med Risørmila og 5-kilometeren, forteller Jan Einar Henriksen i Risør festuke.

– Gatene vil være stengt med vakter i de periodene det vil være løp, men rådet er at folk holder seg unna hele formiddagen, sier Henriksen.

Søndag er det derimot lurt å la bilen stå fullstendig. Særlig om du bor, eller har tenkt å ferdes, i sentrum eller rundt Krana og Buvika, inkludert Kranbakken.

I den sistnevnte sløyfa vil nemlig sykkeløvelsene gå og der må absolutt alle holde seg unna.

– Fra halv tolv og frem til rundt klokken 15 er mye av byen stengt, også havnebassenget.

– I sykkelløypa, som går opp Kranbakken og rundt Krana, Buvika og Solsiden, kan man rett og slett ikke ferdes. Det gjelder både om man er til fots, på sykkel eller i bil. Der vil syklistene komme i et forrykende tempo, oppimot 70 km/t, og det er rett og slett farlig om folk oppholder seg i løypa da, sier Henriksen.

Han forteller om problemer tidligere år, blant annet ved at folk har lagt opp planer om å ta opp båten denne dagen.

– Det går ikke i det tidsrommet. Vi har vakter i hele området, men alle må være aktsomme i tidsrommet. Vi åpner ikke for noe «skal bare» inn i løypa da, sier Henriksen.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken