Vurderer tøff trippel

TENKER NESTE ÅR: Styret i Risør Festuke er allerede i gang med å tenke mulighetene for neste års arrangement. Og det kan blir spennende nyheter på programmet.

TENKER NESTE ÅR: Styret i Risør Festuke er allerede i gang med å tenke mulighetene for neste års arrangement. Og det kan blir spennende nyheter på programmet.

Artikkelen er over 5 år gammel

To store nyheter kan bli en realitet for Risør Festuke neste år. Blant tingene det jobbes med er å samle de tre tunge arrangementet til en stor styrkeprøve.

DEL

For Risørrittet, Risør Tri og Risør Konvoi Maraton er i ferd med å bygge seg anseelse i idrettsmiljøene. Det har gitt spiren til ideen om å kåre de beste blant de som velger å delta i alle tre arrangementene.

– Jeg har en tanke om å få til "Risør Trippel", men det fordrer at vi får på plass mer sponsormidler. Ideen går ut på at deltakerne er med på Risørrittet og Risør Tri første helgen, og at de løper halvmaraton andre helgen, sier Willy Thorsen.

Må ha med de beste

Grunnen til at en slik trippel krever mer penger, går på at det koster å lokke til seg de beste utøverne.

– For at dette skal fungere må vi lokke til oss kremen av utøvere, og det koster penger i form av gode pengepremier til de tre beste i dame- og herreklassen. Helt optimalt hadde det vært om de kunne startet etter gundermetoden på halvmaraton, slik at den som kommer først i mål er vinner av "Risør Trippel". Klarer vi å få til det, vil dette bli utrolig spennende, sier Thorsen.

Kan bli finaleby

Som om ikke det var nok, har Willy Thorsen mer spennende som det jobbes med. Risør Festuke har hatt møte med triatlonforbundet, som tydlig er imponert over muligheten som byr seg med Risør Tri.

– De jobber med å få på plass en sprintcup, og ser for seg at vi kan ha en finale i den cupen her i Risør. Om ikke vi skulle rekke det til neste år, så kanskje i 2017.

Forbundet ønsker også at Risør skal ha en egen SprintTri for aldersklassen 13 - 19 år.

– Da blir det halve distansen med 375 meter svømming, ti kilometer sykling og 2,5 kilometer løp. De fra forbundet mener nemlig at det å arrangere triatlon inne i en by er framtiden.

Disse tingene er imidlertid foreløpig på idéplanet, slik at hva som skal satses på neste år ikke vil bli avgjort før etter at styret i Risør Festuke har hatt sin evaluering.

God økning i deltakere

Evaluering av deltakelse og økonomi står også for tur. Så langt ser det ut som om man er i rute på begge deler.

– Vi har god kontroll på økonomien, og om ikke det kommer inn noe ekstraordinært vi ikke har regnet med vil vi gå med et overskudd. Samtidig skal det sies at vi ikke har troen på noe stort overskudd. Det skyldes blant annet at vi har hatt en del oppstartskostnader med å arrangere maraton, sier Thorsen.

Godt vær har i det minste ført til at man kan vise til god vekst på deltakertallene.

– Det første året var det mellom 800 og 900 med, i fjor var det nærmere 1250 og i år er vi på 1500. Så vi føler det har vært et godt aktivitetsnivå, selv om vi alltid ønsker at flere skal delta.

Har gjort endringer

Noe av grunnen til økningen skyldes at man kuttet stylter og kajakk foran årets festuke, og fikk inn sjakk, maraton og håndballskole. Noen flere utskiftninger ligger det ikke i kortene at skal gjøres slik det ser ut nå.

– Jeg tror ikke det blir særlig med endringer til neste år, men vi har ikke fått evaluert godt nok ennå. Ut fra hvordan jeg føler det har det ikke vært noen arrangementer som har vært fiasko, og vi har bare fått positive tilbakemeldinger. Alt har egentlig gått på skinner.

Eneste tingen man diskutere, er mulige endringer i Risørrittet.

– Der hadde vi ønsket flere med, men det kan være vi må se på om traseen oppleves som i tøffeste laget. Men, heller ikke her har vi konkludert, avslutter Willy Thorsen i Risør Festuke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken