Risør fikk bank: – Godt å få en pekepinn på hvor listen ligger

KJEMPESMELL: Risør tapte hele 0-7 for Imås i vinterens tredje treningskamp.

KJEMPESMELL: Risør tapte hele 0-7 for Imås i vinterens tredje treningskamp. Foto:

Risørs A-lag gikk på et stortap i treningskamp mot divisjonskollega.

DEL

Etter å ha slått både Sørfjell (5-2) og Kragerø (5-3) fra 6. divisjon i de to første treningskampene i oppkjøringen til en ny sesong, fikk Risørs A-lag onsdag kveld målt seg mot et lag fra 5. divisjon, avdelingskollega Imås hjemme på Kjempesteinsmyra.

Den testen gikk ikke særlig bra for Risør, som gikk på et 0-7-tap for Grimstad-laget.

Det var en fullt fortjent seier, men det var en noe stor seier til et effektivt og veldig velspillende Imås-lag, sier Risør-trener Rune Norgaard til Aust-Agder Blad.

Det var godt å gå en pekepinn på hvor listen ligger. Med i underkant av tre måneder til seriestart vil vi prøve å bruke tiden godt på å utvikle oss videre, sier Norgaard.

Fem i sekken til pause

Risør havnet tidlig under 0-3 mot Imås, som scoret på to dødballer og én kontring.

– Vi ble mer vant til tempoet og spilte i perioder fin fotball. Vi kom til noen muligheter uten at det ble uttelling. Imås skapte også sine muligheter i resten av omgangen, forteller Norgaard.

Og to av mulighetene ble tatt godt vare på av Imås, som gikk til pause med en 5-0-ledelse. I andre omgang scoret Imås ytterligere to mål og sørget for at de vant treningskampen hele 7-0.

Vi så at prestasjonene vi hadde i kampen var veldig gode i store perioder. Vi turte å holde på ballen og spille oss fremover med gode kombinasjoner. Dessverre mistet vi ballen i farlige posisjoner, spilte med for høy risiko der vi bør være forsiktige og vi var for snille i duellene på defensive dødballer, sier Norgaard.

Risør var for øvrig uten begge målvaktene Eirik André Gullhav og Martinius Heistad til oppgjøret. Derfor måtte utespiller Christoffer Axelsen ta opp keeperhanskene.

Vi er inne i en hard treningsperiode for å kunne stå sterkere når sesongen blåses i gang. Det har vært litt småskader og sykdom på flere av spillerne de siste par ukene. Det var nok flere av spillerne som var litt tunge i beina, sier Rune Norgaard.

Nytt lag trakk seg

Risør skulle egentlig spilt i 6. divisjon denne sesongen etter nedrykket i fjor, men grønntrøyene takket ja til å ta over plassen til Hånes da kristiansanderne trakk laget sitt i 5. divisjon.

Forrige uke trakk også Just seg i 5. divisjon, så Risørs avdeling vil i år bestå av ni lag. Forrige sesong trakk tre av tolv lag seg i avdelingen. Grane, Randesund 2 og Express 2 var alle ute før første serierunde.

Risør åpner sesongen hjemme mot Donn 2 mandag 20. april. I løpet av sesongen venter også Birkenes, Imås, Lillesand, Rygene, Trauma 2, Tveit og Øyestad.

I årets sesong er 16. mai-kampen tilbake på terminlisten. Øyestad er motstander hjemme på Kjempesteinsmyra på fotballens nasjonaldag.

Vårsesongen avsluttes borte mot Donn 2 torsdag 25. juni, før høsten starter med Trauma 2 hjemme mandag 17. august. Sesongen avsluttes med en vanskelig bortekamp mot Rygene fredag 9. oktober.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken