Ga resten av reisekassa til gutta på verkstedet

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Inger Løite ved Frivilligsentralen i Risør la sist uke ut en oppfordring på Facebook. Hun etterlyste en sag til gutta på verkstedet til Frivilligsentralen. Den de hadde, hadde gått i stykker. Hjelpen skulle komme fra uventet hold.

Kun få dager etter skulle frivilligsentral-lederen få en telefon. Samtalen var fra en av foreldrene til klassen som i vår gikk ut av Risør ungdomsskole. Elevene der hadde jobbet og slitt, flere måneder til ende, for å få anledning til å dra på tur til Polen. Men ved endt tur var det fortsatt en slant igjen i reisekassa. De slantene ville ungdommen gi til prosjekter som var litt utenom det vanlige.

Noen av de håpefulle husket en gapahuk som verkstedet på Frivilligsentralen hadde vært med å få satt opp. Hvorfor ikke støtte frivilligsentralens verkstedgjeng med ny sag? Så sagt så gjort. 3500 fra reisekassa gikk til en ny kapp- og gjær-sag til verkstedgjengen.

Løite selv kan fortelle om scener av oppriktig lykke.

–De ble så glade for gaven. Og så glade for at ungdommen kunne se i nåde til de godt voksne karene på verkstedet vårt. At ungdommen er så mye verre nå er regelrett sprøyt, det kan jeg love deg, sier Løite.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken