Gå til sidens hovedinnhold

Ga resten av reisekassa til gutta på verkstedet

Artikkelen er over 5 år gammel

Inger Løite ved Frivilligsentralen i Risør la sist uke ut en oppfordring på Facebook. Hun etterlyste en sag til gutta på verkstedet til Frivilligsentralen. Den de hadde, hadde gått i stykker. Hjelpen skulle komme fra uventet hold.

Kun få dager etter skulle frivilligsentral-lederen få en telefon. Samtalen var fra en av foreldrene til klassen som i vår gikk ut av Risør ungdomsskole. Elevene der hadde jobbet og slitt, flere måneder til ende, for å få anledning til å dra på tur til Polen. Men ved endt tur var det fortsatt en slant igjen i reisekassa. De slantene ville ungdommen gi til prosjekter som var litt utenom det vanlige.

Noen av de håpefulle husket en gapahuk som verkstedet på Frivilligsentralen hadde vært med å få satt opp. Hvorfor ikke støtte frivilligsentralens verkstedgjeng med ny sag? Så sagt så gjort. 3500 fra reisekassa gikk til en ny kapp- og gjær-sag til verkstedgjengen.

Løite selv kan fortelle om scener av oppriktig lykke.

–De ble så glade for gaven. Og så glade for at ungdommen kunne se i nåde til de godt voksne karene på verkstedet vårt. At ungdommen er så mye verre nå er regelrett sprøyt, det kan jeg love deg, sier Løite.

Kommentarer til denne saken