Gå til sidens hovedinnhold

Den optimale konsert

Artikkelen er over 3 år gammel

Søndag var jeg publikum på en kjempefin konsert i Risør kirke. Det var Risør Musikkorps som inviterte til kirkekonsert.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Der fikk vi blant annet servert et variert og godt program som spente fra "Løvenes konge" av Elton John til "Intermezzo" fra Cavalleria Rusticana av Pietro Mascagni.

Gode solister

Korpset behersker både musikalsjangeren og den klassiske musikken veldig bra, og de bruker gode solister både fra egne rekker og fra skolekorpset og Kulturskolen.

Her spilte Sindre Sollid fra Risør skolemusikkorps klokkespill i "Champagnegaloppen" og Sigrun Eikeland Arnevik fra Gjerstad, og Kulturskolen øst i Agder, sang "Gabriellas Song" av Stefan Nilsson, fra filmen "Så som i Himmelen" -  Veldig flott, begge to.

Solid fra egne rekker

Fra egne rekker fikk vi høre Bente Arntsen på euphonium og Dag Ingvaldsen på trompet i "Amigos Para Siempre" av Andrew Lloyd Webber. Her fikk vi høre Ann Karin Dahl Andersen i en forrykende klarinettsolo i et tøft stykke jeg aldri har hørt før. Kjempemoro, og flott fremført av alle.

Vi fikk høre flere stykker med korpset alene, og alle fremført med god balanse, god dynamikk og god klang, og dirigenten, Cecilie Løvdal, hadde full kontroll og ledet både korpset og oss gjennom en times vellyd.

Risør Musikkorps har fått en god og verdig arvtaker etter Roar Marcussen.

- Godt forberedt og morsom

Sophia Slangsvold fra Risør skolemusikkorps var en sjarmerende, veldig godt forberedt og morsom konferansier som ledet oss gjennom de forskjellige stykkene med letthet, ledighet og humor. Skulle tro hun hadde gjort dette mange ganger før, men ryktene sa at det var hennes første konferansieroppgave. Hun må brukes mer!

Da konserten var over fikk korpset og solistene stående applaus med trampeklapp, og vi ble belønnet med et lite utdrag av et korpsstykke til.

Vi gikk glade hjem, og kunne godt ha hørt på korpset en time til.

Det er jo det optimale med en konsert.

Les også

Synger for første gang med korps

 

Kommentarer til denne saken