Gå til sidens hovedinnhold

Risør kommune utenfor pallen, men med hederlig plassering

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvert år på denne tiden venter landets rådmenn/kommunedirektører på offentliggjøringen av Kommunebarometeret fra Kommunal Rapport. Her rangeres alle landets 356 kommuner etter 151 nøkkeltall, og det gis en konkret analyse av hvordan den enkelte kommune presterer, målt mot resten av Kommune-Norge. Et slags norgesmesterskap i kommunal virksomhet med andre ord. Mesterskapet har sine klare begrensninger, og kommunedirektørene/rådmennene (inkludert han i Risør), er ofte skeptiske til validiteten og relevansen, særlig dersom kommunen ender langt nede på lista! I den grad det lar seg gjøre å sammenligne kommuner med hverandre, er likevel Kommunebarometeret det beste vi har i Norge.

I 2021 ender Risør kommune på 56. plass i mesterskapet. Selv om det er 28 plasser ned i forhold til 2020, er det en veldig hederlig plassering. Vi er med dette den «beste kommunen» blant de åtte Østre-Agder-kommunene, og det er bare Lillesand, Evje og Hornnes og Kristiansand som er foran oss i Agder.

Mye kan og skal bli bedre i Risør kommune og vi har betydelig forbedringspotensial på mange viktige tjenester. Det store bildet er likevel, og sammenlignet med andre, at vi gjør det ganske bra! Vi leverer gode tjenester og vi styrer økonomien på en god måte. Risør kommune er en stor virksomhet med cirka 650 ansatte. De fleste jobber tett på folk og bidrar hver dag til at mennesker i Risør skal kunne leve sine liv på en best mulig måte. Det er i første rekke disse jeg skriver dette innlegget for!

Kommuneledelsen jobber i disse dager med budsjett og økonomiplan for 2022–2025. Øverst på den prioriteringslista står å sikre fortsatt gode tjenester til innbyggerne våre. For å klare det er vi avhengig av å beholde og rekruttere motiverte og dyktige medarbeidere, ledere og tillitsvalgte som er stolte av å jobbe i Risør kommune, noe blant annet Kommunebarometeret indikerer at de har god grunn til å være!

Kommentarer til denne saken