- Jeg er helt skjelven

JUBLER: Rådmann Trond Aslaksen, kultursjef Jorunn Bøe og leder av kulturkomiteen, Lill Jorunn Larsen sammen med prisutdeler Svein Harberg (andre fra venstre). Harberg er leder av Stortingets Familie- og kulturkomité. (FOTO: Ove Espe)

JUBLER: Rådmann Trond Aslaksen, kultursjef Jorunn Bøe og leder av kulturkomiteen, Lill Jorunn Larsen sammen med prisutdeler Svein Harberg (andre fra venstre). Harberg er leder av Stortingets Familie- og kulturkomité. (FOTO: Ove Espe)

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Risør ble Norges Kulturkommune 2015.

DEL

Risør slo Alta og Ål på målstreken!

- Jeg er helt skjelven, dette hadde jeg ikke trodd. De andre var jo også så flinke, sier kultursjef Jorunn Bøe til Aust-Agder Blad på Stortinget.

Norsk Kulturforum (NOKU) kårer annethvert år «Norges kulturkommune». I år valgte NOKU i Agder Risør som landsdelens kandidat. Og det gikk riktig bra - Risør gikk rett til finaleheatet sammen med de to andre kommunene Ål og Alta. Siden klokka 13 i dag har tre team med representanter fra de ulike finalekommunene vært samlet på Stortinget for å presentere seg.

I spissen for reisefølget fra Risør er Lill Jorunn Larsen, leder av kulturkomiteen. Kultursjef Jorunn Bøe var også tilstede, sammen med rådmann Trond Aslaksen og representanter for Risør Kammermusikkfestival og flere lokale kulturutøvere. Gjengen hadde knappe tjue minutter til å presentere seg.

Gitt at det ikke er forsinkelser underveis, er det ventet at resultatet kommer rett over klokka halv tre i dag.

Her er juryens begrunnelse:

I vurderingen av kandidatene har juryen lagt vekt på kommunenes vilje og evne til å satse på egen identitet og egne muligheter, og jobbe videre med dette i et helhetlig og langsiktig perspektiv til beste for egne innbyggere og tilreisende.

Risør kommune oppfyller absolutt disse kravene. Kommunen har jobbet langsiktig og godt i svært mange år og har i dag et kulturelt engasjement både internasjonalt, nasjonalt, regionalt og lokalt,- og byr på seg selv i alle sammenhenger.

Gjennom stedsutvikling, kulturvern og godt samspill mellom offentlig, frivillig og privat innsats er kommunen sentral i etablering og drift av gode kulturtilbud med mange ringvirkninger.

Risør kommune har stor oppmerksomhet på sammenhengen mellom store satsinger og hverdagskulturen, hvor også utdanning og opplæring har en naturlig plass. Innenfor de fleste kunstdisiplinene har man gode tilbud, hvor målet er både å ta

vare på bredden og samtidig ha et målrettet arbeid innenfor talentutvikling. Alle skal med og tilbudene er både varierte, utviklende og ambisiøse. Gjennom en egen skolesekk involveres lokale kunstnere til å skape prosjekter sammen med skoleelever. Den interkommunale kulturskolen har dyktige lærere og gode resultater.

Se også AABs papirutgave torsdag.

Artikkeltags