I dagens Aust-Agder Blad kan du lese et nytt kapitel i Risørs store utfordring, den mangelfulle strømkapasiteten i sentrum.

Agder Energi Nett sier til AAB at det er ikke noe veien med deres vilje til å tilrettelegge for økt kapasitet i Risør, men først må behovet melde seg, sier de. Det må vel bety at Risør kommune må stå på hodet til Agder Energi Nett i tiden framover, strømkapasiteten må ordnes, og det så fort som mulig.

Uten hurtigladere til bil, ladere til elbåter og generell kapasitet til næringsutvikling stopper næringsutviklingen av Risør som turistmål opp. Og Risør er garantert ikke alene om å ønske økt kapasitet på strømnettet, der er vel bare å sørge for å komme så langt fram i køen som overhodet mulig.

Det ligger ikke vår natur å forsere køer på uærlig vis, men det gjelder å bruke de virkemidlene og de kontaktene som er tilgjengelige.

Det rulles ut ladekapasitet over hele landet. Den som sover i timen nå havner bakerst i utviklingen, og der kan ikke Risør havne. Turisttrafikken øker år for år, og behovet for strøm og lading vil bare bli større og større. Allerede i sommer vil vi se mange elbåter gli inn til Risør, så behovet er allerede der.

Nå har Agder Energi Nett via Aust-Agder Blad gitt fra seg stafettpinnen, og nå gjelder det å gripe den før den havner i neven til noen andre som gjerne vil ha den.