– Her er det rom for absolutt alle

MONTERER JUBILEUMSUTSTILLING: Fra venstre, leder i Malerklubben, Hilde Austenå Nilsen, Terje Strøm, Tor Dahlen og  John Disley i galleriet i Kunstparken. Det jobbes intenst i disse dager med montering og klargjøring av jubileumsutstillingen.

MONTERER JUBILEUMSUTSTILLING: Fra venstre, leder i Malerklubben, Hilde Austenå Nilsen, Terje Strøm, Tor Dahlen og John Disley i galleriet i Kunstparken. Det jobbes intenst i disse dager med montering og klargjøring av jubileumsutstillingen. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

– En av byggesteinene i kunstbyen Risør, sier kultursjef Jorunn Bøe om Risør Malerklubb. Lørdag åpner utstillingen som markerer klubbens 60-årsjubileum.

DEL

Det jobbes intenst i galleriet i Kunstparken om dagen. 18 av Risør Malerklubbs medlemmer har levert flere bilder til jubileumsutstillingen, og oppgaven med å montere og velge ut bilder til blir ikke tatt lett på.

Ingen rød tråd

– Det blir ingen rød tråd i utstillingen, til det er variasjonen og ulikhetene for store. Poenget er å vise bredden, derfor blir dette en utstilling med et stort mangfold, sier leder i klubben, Hilde Austenå Nilsen.

Malerklubben har i dag 33 medlemmer. Da klubben ble etablert i 1955 viste det seg å være stor interesse og klubben fikk raskt fikk en solid medlemsmasse.

Kort tid etter stiftelsen ble storsalen på rådhuset tatt i bruk, selv om man frarådet dette grunnet ekstra kostnader. Den gamle sløydsalen på skolen var en periode også samlingssted, før Malerklubben i 1957 fikk sitt eget tilholdssted i et gammelt snekkerverksted på Tangen.

– Risør Malerklubb var i tillegg til å være et viktig sosialt møtested, et dannelsesprosjekt innen bildekunst. Med lærere som Torstein Rustad, Jan Radelgruber og medlemmer som Per K. Larsen, Søren Ramskjær, Kjell Nilsen og Tordis Hønebø, var Malerklubben en av byggesteinene i etablering av Kunsbyen Risør, sier kultursjef, Jorunn Bøe.

Vil ha flere medlemmer

I dag samles malerklubbens medlemmer i Kunstparken og skal vi tro Austenå Nilsen står dørene på vidt gap.

– Vi vil gjerne ha flere medlemmer og det er rom for absolutt alle. Vi setter ingen krav og man trenger ikke være spesielt flink, sier klubblederen.

Malerklubben sørger for å jevnlig hente inn lærer som holder kurs, og det sosiale spiller også en viktig rolle.

– Vi leier inn kunstnere som holder kurs. De siste som har vært inne er Sigurd Lindstrøm og den burmesiske kunstener Nge Nge Zaw. Vi reiser også sammen på turer og utstillinger, sier Austenå Nilsen.

Mye folk

Lørdag samles medlemmene i klubben til åpningen av jubileumsutstillingen og festmiddag senere på kvelden

–Tradisjonelt har utstillingene til Malerklubben trukket mye folk, det håper vi selvsagt at denne også skal gjøre, sier Austenå Nilsen, som også kan fortelle at utstillingene vanligvis har resultert i at flere har fått solgt maleriene sine.

– Det er ingen i klubben som lever av å male, men det er selvsagt alltid kjekt å få solgt et bilde man har lagt mye arbeid i. Det er en fin anerkjennelse på at folk lilker det du har gjort, sier klubbelederen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken