Gå til sidens hovedinnhold

Risør med topplassering – ble stoppet av været

Risør Seilforening på pallen i 1. divisjon.

Risør Seilforening med Tomas Mathisen, Morten Røisland, Viktor Byberg Nilsen og Erik Nilsen på laget ble nummer to på den fjerde og siste runden i 1. divisjon i Norsk Seilsportsliga. Finalerunden gikk i Moss i helgen.

Risør-laget havnet på samme poengsum som seirende Stavanger Seilforening, men rogalendingene trakk det lengste strået ettersom de avsluttet sterkest.

Resultatet betyr at Risør sementerte sin tredjeplass i sammendraget. De fire øverste plassene i 1. divisjon gir i utgangspunktet opprykk til eliteserien, men primus motor for Risørs lag i Norsk Seilsportsliga, Morten Røisland, har vært tydelig på at de vil takke nei til opprykk for å dyrke bredden i 1. divisjon.

– Det er et enormt gap mellom eliteserien og 1. divisjon, sa Røisland til Aust-Agder Blad før runden i Moss.

Det ble seilt seks seilaser i Moss lørdag, der Risør vant halvparten av dem. Det ble ikke seilt søndag, da det ble målt vindstyrke på 17-19 meter i sekundet ute på banen. Dermed ble det en tidligere premieutdeling.

1. divisjon ble vunnet av Kongelig Norsk Seilforening, tre poeng foran Stavanger Seilforening og ni poeng foran Risør. NTNUI Seiling 2 fulgte på fjerdeplass, mens Kragerø Seilforening ble nummer fem. Åsgårdstrand Selforening vant eliteserien i 2021.

Lørdag ettermiddag ble den lokale sesongen for 12,5 kvm. avsluttet med Hummerregatta. Det var Richard Voss med Kjell Christiansen som vant den ene seilasen. På andreplass fulgte Erik Mathisen med Odd Eldrup Olsen og Vegard Pedersen, mens Werner Pedersen og Christian Axelsen ble nummer tre. Totalt ni båter deltok.

Les også

Morten feier all tvil til side på spørsmålet om opprykk til eliteserien

Kommentarer til denne saken