Minnefond gir gratis alpinkveld i Vegårshei: – Det er helt i Lars' ånd

TILBUD FOR ALLE: Pengene som kom inn til «Lars Lindstøls minnefond» skal brukes til vinteraktiviteter for barn og unge. Risør Ski- og Skøyteklubb holder det første arrangementet i alpinbakken i Vegårshei mandag ettermiddag og kveld.

TILBUD FOR ALLE: Pengene som kom inn til «Lars Lindstøls minnefond» skal brukes til vinteraktiviteter for barn og unge. Risør Ski- og Skøyteklubb holder det første arrangementet i alpinbakken i Vegårshei mandag ettermiddag og kveld. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

«Lars Lindstøls minnefond» har gjort det mulig å gi en alpinkveld for risørfolk i bakken i Vegårshei.

DEL

Lars Lindstøl døde av kreft 62 år gammel tidligere i år. Han var med å stifte Risør Ski- og Skøyteklubb for åtte år siden, og han satt som leder fram til sin død i januar.

I forbindelse med begravelsen opprettet familien et eget minnefond for å videreføre litt av den utrettelige innsatsen Lindstøl la ned for idretten.

– I stedet for blomster ønsket familien seg en minnegave som skulle brukes til vinteraktiviteter for barn og unge. Det kom inn veldig mye penger, sier Thomas Axelsen, som ble valgt til ny leder i Risør Ski- og Skøyteklubb tidligere i år.

Langrennsløypene i Vegårshei er selvsagt også åpne.

Fikk over 60.000 kroner

Over 60.000 kroner tikket inn på «Lars Lindstøls minnefond», og mandag ettermiddag og kveld har Risør Ski- og Skøyteklubb leid alpinbakken i Vegårshei for risørfolk. Alt er betalt av minnefondet til den mangeårige lederen i klubben.

– Det er helt i Lars' ånd, og det er en fin måte å minnes Lars på, sier Thomas Axelsen.

Tilbudet er tre timer fra mandag ettermiddag og er et åpent og gratis arrangement.

– Vi håper det kommer så mange som mulig. Bakkene er åpne, vi griller pølser og vi har 30 par ski og hjelmer til utlån, sier Axelsen, som kommer med en oppfordring til foreldre og fortsatte som tar turen.

– Hvis det er ledig plass i bilen, inviter med en venn, venninne eller klassekamerat.

Øremerket barn og unge

Minnefondet vil trolig gi flere arrangementer i fremtiden.

– Det blir mer penger igjen, så vi får se hva vi skal gjøre av andre ting. Pengene skal brukes på vinteraktiviteter for barn og unge. Det hadde vært enda bedre om arrangementet var på Kjempesteinsmyra, men det er ikke så verst tilbud om å stå på ski i mars, sier Axelsen.

I midten av oktober i fjor løp nesten hundre personer «Løp 10k for Lars» fra Torvet til Lindstøl for sin kreftsyke kamerat. I forbindelse med løpet ble samlet inn imponerende 40.908 kroner til Kreftforeningen.

– Vi hadde lyst til å vise overfor familie og de rundt ham at vi bryr oss, forklarte treningskamerat og initiativtaker Preben Foss til Aust-Agder Blad i forkant av løpet.

Artikkeltags