Gå til sidens hovedinnhold

Risør søker om samarbeid med Sørfjell

Artikkelen er over 2 år gammel

I år er planen at Risør Fotballklubb skal ha hele tre lag på kvinnesiden.

Risør Fotballklubb hadde i fjor både ett lag i fjerdedivisjon for sjuerlag og ett lag i tredjedivisjon for elleverlag, men med kun 13 spillere på elleverlaget ble slitasjen for stor. Derfor har mange av spillerne heller valgt å starte et nytt i sjuerlag.

Det betyr imidlertid ikke at laget i tredjedivisjon forsvinner, for dem som ønsker å satse videre på stor bane får trolig mulighet til å spille på et samarbeidslag med Sørfjell. Klubbene venter på svar fra NFF Agder.

– Det er for å opprettholde et tilbud til alle, sier Terje Frøyna.

– Vi skal ha to-tre treninger hver uke i Risør. Samarbeidslaget vil trene sammen én gang per uke, den ene i Risør og den andre på Myra i Arendal, forklarer Risør-trener Frøyna.

Sørfjell hadde i fjor et samarbeid med rekruttlaget til hardtsatsende Amazon Grimstad. De endte på tredjeplass i avdelingen til Risør, som var nest sist på tabellen.

Les også

Fire fotballspillere fra Gjerstad og Risør på toppliste

– Vi trenger alltid spillere på seniornivå. Alle er velkomne til Risør Fotballklubb. Jeg er ansvarlig for jente- og damefotballen, og jeg prøver stadig å få inn nye spillere i alle aldre. Fotball er en veldig fin idrett hvor vi har det veldig gøy, sier Terje Frøyna.

Risør FK kommer også til å ha et J16-lag i år. Klubben håper at flere spillere fra dette laget kan hospitere med klubbens lag i tredje- og fjerdedivisjon.

Det er ikke bare spillere Risør trenger på jente- og kvinnesiden, for det er også mangel på trenere, forteller Frøyna.

– Klubben mangler dessverre trenere på jente- og damesiden, sier Frøyna, som trener J13 til J16, samt ett av klubbens sjuerlag og elleverlaget.

Les også

Går på skole i Arendal, bor i Gjerstad og spiller fotball i Porsgrunn – alt for drømmen

Mens Frøyna skal lede elleverlagets treninger på Kjempesteinsmyra, er det Lars Inge Holte som tar øktene i Arendal.

Forrige sesong spilte de to nå 16 år gamle gjersdølingene Cecilie Wasler Fone og Mari Fone på Sørfjell/Amazon 2. Begge kom fra Risør sesongen før. Mens Mari Fone spilte hele sesongen i Sørfjell, var Cecilie Wasler Fone bare involvert på våren før hun flyttet til Hovden for å gå på skigymnas.

Les også

– Ni treninger, 15 økter ved bassenget og overraskende nok kun to storøkter på kjøpesenter

 

Kommentarer til denne saken