Risør Ungdomsteater med en utfordrende vinter: –  Vi er ved godt mot, på tross av mye sykdom

Risør ungdomsteater setter opp musikalen "Into the Woods". Mahad Said Hassan spiller ulv.

Risør ungdomsteater setter opp musikalen "Into the Woods". Mahad Said Hassan spiller ulv. Foto:

Årets forestilling «Into the woods» er den mest utfordrende forestillingen Risør Ungdomsteater har satt opp. Men stemningen er på topp blant ungdommene, forteller regissør Sharon Gløersen.

DEL

Det synges, males, rigges og øves på Risørhuset hver kveld denne uka. 36 ungdommer skal på scenen, syv har sin plass i orkesteret med Erik Dørsdal i ledelsen, og andre har ansvar for lyd og lys. Det er imidlertid hakket mer kaotisk enn det pleier å være på denne tiden, forteller Gløersen:

–  Det har vært litt krise her, for det har vært så mye sykdom i vinter, og det kan vi ikke råde over. Dette stykket er det mest kompliserte vi har satt opp, rent musikalsk sett, derfor er det kjempeviktig at ungdommene får øvd nok.

Flere hovedroller, flere utfordringer

Into the woods er en eventyrforestilling om et barneløst par som møter en heks. Skaffer de henne fire ting, skal hun gi dem barn. Derfra går fortellingen gjennom mange kjente eventyr som Rødhette og ulven, Jack og bønnestengelen, Askepott og Rapunzel. Det er med andre ord mnge hovedroller i år, forteller Gløersen:

– Det er litt gøy. Det er ikke én eller to store roller, men mange. Det betyr også at det er mye som skal sitte musikalsk, og vi er veldig galde for å ha med oss vokalinstruktør Ingrid Vetlesen. 90% av dette stykket fortelles gjennom musikk, så at hun deler sin kompetanse, er gull.

Stort samhold

Into the woods er det 11.stykket Risør Ungdomsteater setter opp, og interessen for teateret er stor:

– Det er veldig mange som vil være med hvert år. I år var det flere vi måtte si nei til på audition, dessverre. Vi har flere nye på scenen, og noen som har vært med i flere år. Og i år er vi flere gutter enn noen gang, det er vi veldig glad for! Det viktigste som skjer her på huset er samholdet og vennskapet som knyttes. De lærer utrolig mye av å samarbeide og backe hverandre, på tvers av aldre og kjønn, og det er fantastisk å se.

- Det sosiale er kjempeviktig. Ofte henger vi her fra skolen er ferdig, sier Mahad (16).

- Det sosiale er kjempeviktig. Ofte henger vi her fra skolen er ferdig, sier Mahad (16). Foto:

En av gutta, Mahad Said Hassan (16), forteller at han kan ikke tenke seg noe bedre sted å være:

– Jeg bare elsker å være med på dette. En ting er selve teateret, det er kjempegøy å stå på scenen, og det har jeg lyst til å fortsette med resten av livet. Men vi er masse sammen, og går gjerne ned på Risørhuset rett etter skolen og er sammen noen timer før øvingene.

Det sosiale er derfor en av grunnene til at Mahad har valgt å være med på tredje året:

– Vi blir gode venner her, og har det kjempefint sammen, sier 16-åringen som i år spiller ulven:

– Jeg hadde egentlig lyst på en annen rolle, men jeg hadde ikke lys nok stemme, ler han. 

Artikkeltags