Skal jobbe for vekst

RUV-LEDER: Camilla Trondsen ble tidligere i år ansatt til å drive fram kommunens nye satsing, Risør Utvikling og Vekst (RUV). Her på prosjektets første store satsing, Randheia, på oppsiden av Randvik.fOTO: HANS PETTER BJERVA

RUV-LEDER: Camilla Trondsen ble tidligere i år ansatt til å drive fram kommunens nye satsing, Risør Utvikling og Vekst (RUV). Her på prosjektets første store satsing, Randheia, på oppsiden av Randvik.fOTO: HANS PETTER BJERVA

Av
Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Camilla Trondsen gikk fra byggesaksavdelingen i kommunen, til å kanskje bli den fremste representanten for kommuneplanens hårete hovedmålsetting, «Vi skal vokse».

Risørpolitikerne gjorde alvor av sin kommuneplan-satsinger, da Risør Utvikling og Vekst  ble opprettet tidligere i vår. Inn kom Camilla Trondsen, som tidligere hadde jobbet med byggesaker, og som nå skal drive Risørs nye boligbyggesatsing.

RUV skal jobbe for å utvikle, regulere og selge boligområder i hele kommunen og være en pådriver for økt boligetablering og vekst i kommunen

–Vi skal jobbe for økt boligbygging, og eventuelt næringsutvikling i kommunen, forteller Trondsen.

Med seg på laget har hun to grupperinger. En referansegruppe og en prosjektgruppe.

På jakt etter flere

–Prosjektgruppa består av blant annet rådmann og næringssjef, mens referansegruppa skal romme representanter fra næringen og bransjen.

Referansegruppa kom til via etterlysning, og fem representanter meldte seg.

–Vi stadig på jakt etter flere, selv om fristen har gått ut, sier hun.

Randheia

RUVs første store prosjekt er nå under oppseiling. Det blir boligprosjektet i heia ned mot Randvik, der flere titalls boliger vil få plass.

– Vi har nå meldt oppstart av planen, forteller hun.

Til formannskapsmøtet til torsdag ligger en sak fra RUV der de ber om midler for å sette i gang de første prosessene rundt tomteutviklingen.

– Vi søker penger til å begynne prosessen rundt Randheia. Det skal blant annet dekkes økonomisk en del kartlegginger av veistruktur, men også arkeologiske undersøkelser av området.

RUV-rollen skal ikke bare være pådriver for kommunens egne boligbyggerprosjekter.

Rådgiver

– Vi skal også være veiledende part for dem som ønsker rådgiving til å komme i gang med en reguleringsplanprosess, sier Trondsen.

–Det kan være der private har fått områder innmeldt til kommuneplanen. De kan komme til oss og be om våre tjenester. Da kan kommunen gå inn som aktiv part, i samarbeid eller kun som en rådgiver, om man ønsker det, sier hun.

Artikkeltags