Både Risør og Søgne 2 sto med fire strake seirer før topplagene møttes i Risørhallen lørdag. Det så lenge ut til at det kunne bli spennende, men da Risør gikk opp i sin første ledelsen i kampen på 6-5 etter et kvarters spill, så ikke Risør seg tilbake.

Til pause hadde Risør med seg en 11-8-ledelse. Da sluttsignalet lød i Risørhallen, sto det 23-18.

– Jeg er spent helt til det er tre minutter igjen. Jeg klarer ikke å roe meg ned, sier Risør-trener Martin Hofsli til Aust-Agder Blad.

På tribunen fikk også Risør-spillerne hjelp av nærmere hundre tilskuere.

– Vi ble heiet frem, og det er første gang jeg har opplevd trampeklapp i Risørhallen, sier Hofsli.

Stoppet trusselen

Hofsli mener mye av nøkkelen lå i å stoppe Søgne 2s beste spiller.

– Vi har sett at Søgne 2 er et av de bedre lagene i serien, og de scorer masse mål. Vi har lagt spesielt merke til nummer ni. Vi startet med litt høye skuldre, men så klarte spesielt Benedicte (Ommundsen Smedby) å ta nummer ni beinhardt hele tiden, så da var jobben gjort. De scorer normalt over 30 mål, sier Hofsli, som også trekker frem innsatsen til Risør-keeper Camilla Giske.

– Vi var veldig nervøse i forkant, for de hadde ikke tapt noen kamper. De har et lag i tredjedivisjon, så man vet aldri hva man møter. Det var et mye høyere tempo i dag enn tidligere, men vi jobbet veldig bra sammen og var flinke til å hjelpe hverandre og å låse i forsvar. Vi kjempet hele veien, selv om vi var dødsslitne på slutten. Det føltes som en sliteseier, selv om vi var flere mål foran, sier Smedby.

Opp på andreplass

Risør har satt seg mål å vinne 5. divisjon og rykke opp denne sesongen. Derfor var seieren mot et av de argeste rivalene denne sesongen ekstra viktig.

– Seieren var veldig, veldig viktig. De er nok vår hovedutfordrer. De ser skarpest ut, mener Hofsli.

Veronica Aanonsen ble lagets toppscorer med ni mål. De andre Risør-målene ble scoret av Benedicte Ommundsen Smedby (6), Frida Amundsen (3), Maren Theresie Lunde (2), Maria Eimhjellen Langan, Eileen Flomark Søhus og Lea Hofsli Rødvden.

Risør ligger på andreplass i 5. divisjon med to poeng opp til serieleder Sørfjell, som har én kamp mer spilt. Nå venter to bortekamper mot Froland (23. november) og Sørfjell (28. november) for Risør.